FoodisGood

סלמון בסיר טיגון ללא שמן • בריא וטעים במיוחד

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
הדרך הכי קלה להכין סלמון היא בסיר טיגון ללא שמן – בלי לטגן ובלי להדליק תנור. הבעיה באפיית סלמון באייר פריי היא שהוא יכול להתייבש, לכן, הכנו לכם את המתכון הבא שילמד אתכם בדיוק איך להכין סלמון עסיסי בסיר טיגון ללא שמן. התיבול פשוט ומנצח והתוצאה נהדרת.

זמן עבודה: 10 דקות | המתכון מתאים ל 2-3 פילטים

שימו לב:

  • הכי מומלץ כמובן להשתמש בפילה סלמון טרי, אבל לרוב קשה למצוא דג סלמון טרי ולכן המתכון הזה עושה שימוש בסלמון קפוא.
  • אם לא הפשרתם את הסלמון מראש זו הדרך להפשיר את הסלמון באייר פריי – מחממים מראש את האייר פרייר ל-180 מעלות. מניחים בתחתית הסיר נייר אלומיניום מקופל ל-2 שכבות ומעליו מניחים את הסלמון הקפוא. מבשלים למשך 7 דקות, או עד שהדג מפשיר ועוצרים את הפעולה.

מצרכים:

  • 2 חתיכות פילה סלמון יפות ושמנמנות – כדאי להפשיר לילה במקרר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפית רוטב סויה
  • 1/4 כפית אבקת שום

הוראות הכנה:

  1. מחממים את סיר הטיגון ל-200 מעלות. מכוונים תכנית ל-9 דקות.
  2. בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי התיבול – מלח, פלפל, חרדל דיז'ון, סוכר חום, שמן זית, רוטב סויה ואבקת שום.
  3. מסדרים את הסלמון בצלחת עמוקה ורחבה ושופכים עליו את הרוטב, מכסים את הדג כמה שאפשר ברוטב ומסדרים בתחתית סיר הטיגון נייר אלומיניום מקופל ל-2 שכבות.
  4. מניחים את הסלמון על גבי נייר האלומיניום ומטפטפים את שאריות הרוטב מהצלחת.
  5. מפעילים את התוכנית ומבשלים את הדג למשך 8 דקות, פותחים ובודקים עם מזלג – אם הדג מתפרק בקלות הוא מוכן, אם לא, ממשיכים לאפייה של דקה נוספת ולא יותר.
  6. מוציאים את הדג ומגישים. בתאבון! *הצעת הגשה – רוטב טריאקי הוא רוטב מושלם לסלמון, מרחו שכבה דקה ממנו ופזרו שומשום מעל.

עוד תיבולים מעניינים שיתאימו לסלמון שלכם:

אל תפספסו את מתכוני האייר פריי הכי טובים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.