אחת המנות הכי פופולריות בשנים האחרונות זו מנה שמשלבת בשר אסאדו מפורק בתוך לחמניית המבורגר עם ירקות ורוטב ברביקיו, ובצדק! המנה הזאת מאוד קלה להכנה ומרגישה ממש מנת גורמה שמכינים בבית. כולם אוהבים!
זמן עבודה: 15 דקות | זמן בישול: 2:45 שעות
מצרכים:
- קילו אסאדו בלי עצם (חתוך לקוביות גדולות)
- בצל גדול – טבעות
- 1/2 כוס רוטב ברביקיו
- 3 כפות רוטב סויה
- כף סילאן
- 1/2 כוס יין לבן
- להגשה: לחמניות המבורגר או לחמניות באן מאודות
הוראות הכנה:
- משתמשים במחבת גדולה, כבדה ורחבה שיש לה מכסה מתאים ובה מטגנים את קוביות הבשר לצריבה מכל הצדדים.
- מוציאים את קוביות הבשר ומוסיפים לאותה המחבת בצל פרוס, ברביקיו, סויה, סילאן ויין ומבשלים כ-2 דקות.
- מחזירים את קוביות הבשר למחבת, מוסיפים מים רק עד לכיסוי הבשר וטיפונת מעל, מביאים לרתיחה.
- כשרותח מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים במשך 2.5 שעות עד שהבשר ממש רך ומתפרק על המזלג, אם לא, ממשיכים בבישול של הבשר.
- כשהבשר מוכן מפרקים אותו לחוטים בעזרת 2 מזלגות ומגישים בתוך לחמניית המבורגר יחד עם מיונז, חציל מטוגן וירקות טריים.
אל תפספסו – מתכוני אסאדו מנצחים