
מוסקה חצילים ובשר ברוטב עגבניות וסלק
על ידי המתכונים של מירי יעקב בשר, מנות ראשונות, עיקריות
מתכון למוסקת חצילים במילוי בשר, מבושלת ברוטב עגבניות עם סוד מהמטבח של מירי - למוסקה בצבע מסנוור מוסיפים סלק מגורר ופלפל אדום טרי. מתכון מעולה למנה ראשונה טעימה או למנה עיקרית בשרית. בתאבון..
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
-
40 דקות
40 דקות
1 שעה 20 דקות
מצרכים למתכון
למילוי בשרי
לחצילים
לרוטב עגבניות
הוראות הכנה
מכינים מילוי בשרי
את כל מרכיבי מילוי המוסקה מעבדים במעבד מזון למרקם סמיך ולא דק מידי.
מוסיפים לתערובת הבשר מלח, כורכום ובהרט ומערבבים.
מכינים את החצילים
פורסים חציל לפרוסות ארוכות, מושחים במעט שמן זית.
אופים את החצילים בתנור על 180 מעלות עד להזהבה.
ממלאים כל חציל במלית הבשר ומגלגלים.
מכינים רוטב עגבניות
את העגבניות מגוררים על הצד הדק.
מוסיפים לעגבניות שום ומטגנים בסיר רחב.
בקערה נפרדת מערבבים שמן עם פפריקה ומלח.
מוסיפים את השמן לסיר ומבשלים את הרוטב במשך רבע שעה עם מכסה.
מוסדרים בסיר את החצילים הממולאים ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה.
לקראת הסוף מגרדים את הסלק במיגרדת קטנה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ופלפל אחד אדום טרי פרוס.
*טיפ - את מלית הבשר ניתן להפוך לקציצות ארוכות, לבשל בתנור על 200 מעלות במשך 5 דקות, למלא את החצילים ולבשל את המוסקה למשך רבע שעה בלבד.
חצילים, בשר, רוטב עגבניות - אין יותר טעים מזה! אם אתם ממש אוהבים את הקטע של עיקרית ברוטב, תשמחו להכיר את המתכונים הבאים:
- מפרום - 3 מכתונים מעולים
- חריימה - מתכון לדג הכי טעים שיש
- קציצות ותפוחי אדמה ברוטב - בקלי קלות
- דג מרוקאי חריף
- מרק שעועית ובשר עם עגבניות
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
דינה
06/02/2018
הכנתי את המפרום בלי הסלק יצא לי ממש טוב . תודה.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!