מוסקה חצילים ובשר ברוטב עגבניות וסלק

על ידי המתכונים של מירי יעקב  , ,

מתכון למוסקת חצילים במילוי בשר, מבושלת ברוטב עגבניות עם סוד מהמטבח של מירי - למוסקה בצבע מסנוור מוסיפים סלק מגורר ופלפל אדום טרי. מתכון מעולה למנה ראשונה טעימה או למנה עיקרית בשרית. בתאבון..

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 40 דקות

    40 דקות

    1 שעה 20 דקות

מצרכים למתכון

למילוי בשרי

1/4 קילו בשר טחון

1/2 צרור כוסברה קצוצה

2 בצלים

5 שיני שום

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

מעט בהרט

לחצילים

פרוסום חציל לאורך

מעט שמן זית

לרוטב עגבניות

2 עגבניות

2 שיני שום כתושות

קופסת רסק עגבניות

1/2 כוס שמן

2 כפות פפריקה אדומה

1/2 כפית מלח

סלק 1

פלפל אדום טרי

מעט פטרוזיליה לקישוט

הוראות הכנה

מכינים מילוי בשרי

את כל מרכיבי מילוי המוסקה מעבדים במעבד מזון למרקם סמיך ולא דק מידי.

מוסיפים לתערובת הבשר מלח, כורכום ובהרט ומערבבים.

מכינים את החצילים

פורסים חציל לפרוסות ארוכות, מושחים במעט שמן זית.

אופים את החצילים בתנור על 180 מעלות עד להזהבה.

ממלאים כל חציל במלית הבשר ומגלגלים.

מכינים רוטב עגבניות

את העגבניות מגוררים על הצד הדק.

מוסיפים לעגבניות שום ומטגנים בסיר רחב.

בקערה נפרדת מערבבים שמן עם פפריקה ומלח.

מוסיפים את השמן לסיר ומבשלים את הרוטב במשך רבע שעה עם מכסה.

מוסדרים בסיר את החצילים הממולאים ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה.

לקראת הסוף מגרדים את הסלק במיגרדת קטנה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ופלפל אחד אדום טרי פרוס.

מגישים חם, בתאבון...

*טיפ - את מלית הבשר ניתן להפוך לקציצות ארוכות, לבשל בתנור על 200 מעלות במשך 5 דקות, למלא את החצילים ולבשל את המוסקה למשך רבע שעה בלבד.

חצילים, בשר, רוטב עגבניות - אין יותר טעים מזה! אם אתם ממש אוהבים את הקטע של עיקרית ברוטב, תשמחו להכיר את המתכונים הבאים:

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

דינה

06/02/2018

הכנתי את המפרום בלי הסלק יצא לי ממש טוב . תודה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00