FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מרק גולש הונגרי • מתכון קלאסי מנצח

על ידי FoodisGood  ,

מתכון למרק גולש הונגרי אמיתי. בשר הגולש חייב להיות רך מאוד כדי שישתלב היטב במרק, חשוב לבחור בבשר איכותי ולבשל את המרק בסיר גדול וכבד בכדי לקבל מרק גולש הונגרי אמיתי.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 15 דקות
  • 15 דקות

    2 שעות

    2 שעות 15 דקות

  • 5 מנות מרק

מצרכים למתכון

400 גרם בשר בקר גולאש, חתוך לקוביות

3 כפות שמן לטיגון

2 בצלים, פרוסים לטבעות דקות

כף שטוחה קמח

כף פפריקה מתוקה

6 כוסות מים רותחים

כף גדושה רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גסות

1 כרישה פרוסה גס

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות

עגבנייה, חתוכה לקוביות

כף אבקת מרק עוף

כפית כמון

הוראות הכנה

בסיר כבד וגדול מחממים שמן ומטגנים את פרוסות הבצלים, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל צד עד להשחמה.

מוסיפים לסיר קמח ופפריקה ומערבבים היטב. מוסיפים כוס מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 4 דקות

מוסיפים לסיר עוד 5-6 כוסות מים רותחים (תלוי בגודל הסיר).

מוסיפים לסיר גם רסק עגבניות, שום, פרוסות כרישה, קוביות תפוחי אדמה וגזר וגם קוביות עגבניות.

מתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק עוף וכמון ומערבבים היטב.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה למשך שעתיים עד שהבשר מתרכך לחלוטין.

מרק גולש הוא ארוחה טעימה ומשביעה, אבל הוא יכול להיות מסובך לאחסון. הנה כמה טיפים לשמירה על המרק שלכם טרי וטעים:

- כשמאחסנים מרק גולש במקרר, הקפידו לשים אותו בכלי אטום. זה ימנע ממנו להתייבש או לספוג ריחות אחרים.
- אם אתם מתכננים להקפיא את המרק, חלקו אותו לגודל של מנות אישי. כך תוכלו להפשיר רק את הכמות הנדרשת. הקפידו להשתמש במיכלים או בשקיות המתאימות להקפאה.
- כאשר מחממים מרק גולש מחדש צריך להיזהר שלא לבשל אותו יתר על המידה. מרק שחומם זמן רב מדי עלול להפוך לדיסתי.
- הוסיפו עשבי תיבול טריים או תבלינים בעת חימום מחדש של המרק כדי לתת לו ריענון של טעמים.

מרק בשר הוא בהחלט פתרון לארוחה מושקעת בחורף, יש לנו עוד המלצות מעניינות:

3 דירוגים וחוות דעת

קרן

היי, המרק הזה הוא הונגרי – נסיה אולי הורייך מאזור טרנסילווניה שברומניה שבעבר הייתה שייכת לתחומי הונגריה.
לגבי המתכון – זה לא גולאש הונגרי. עליתי מהונגריה ועד היום אני חיה את המרק הזה. כמון? כרישה? עיגולי בצל? פחות..
אבל המרק בתור מרק כלשהו אחר נשמע בהחל מעניין. 🙂

נסיה

היי לכם, כמדומני מתכון מרק גולש איננו הונגרי
היינו אוכלים בבית הורי שברומניה, האם אני טועה?

חנה שינדר

ממתי מוסיפים למרק גולש כמון? אולי פפריקה מתוקה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן