Refresh

This website www.foodisgood.co.il/recipe/%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק עדשים שחורות ופסטה איטלקי

על ידי FoodisGood  

מרק עדשים קצת אחרת: מתכון מעולה למרק עדשים שחורות בסגנון איטלקי המבושל עם פסטה. מרק מנחם וטעים, מומלץ מאוד לימי החורף הקרים.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 10 דקות

    50 דקות

    1 שעה

  • 4-5 סועדים

מצרכים למתכון

250 גרם עדשים שחורות קטנות

3+ 2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

מקל סלרי קצוץ דק

4 גזרם קצוצים דק

2 כפות רסק עגבניות

6 כוסות מים

3 כוסות ציר מרק ירקות (אפשר גם מאבקה)

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

שוטפים את העדשים היטב כדי לנקות אותן לחלוטין ומסננים. מוסיפים לסיר 6 סוכות מים ואת כל העדשים היבשות, מביאים לרתיחה ומבשלים 20-30 דקות. כאשר העדשים רכות, אבל לא מתפרקות מורידים מהאש ומניחים את הסיר בצד.

על חום בינוני מטגנים בסיר 3 כפות שמן זית עם שום, מערבבים קצת ומוסיפים את קוביות הסלרי והגזר וגם רסק עגבניות, ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב בערך 2 דקות.

מוסיפים לסיר את העדשים יחד עם המים בהם התבשלו וגם 3 כוסות ציר מרק ירקות. מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים במשך 10 דקות. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הזמן שכתוב על האריזה (בערך 7 דקות).

טועמים, מתקנים טעמים במידת הצורך. מעל למרק מטפטפים 2 כפות שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ופלפל שחור.

עוד מרקי עדשים מוצלחים:

ואם אתם ממש אוהבים מרקים, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> מתכוני מרקים מכל הסוגים

1 דירוגים וחוות דעת

MRY

נראה כמו אחלה מתכון אבל שכחתם להוסיף את הפסטה לרשימת המצרכים :)

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן