מרק עדשים שחורות ופסטה איטלקי
על ידי FoodisGood מרקים
מרק עדשים קצת אחרת: מתכון מעולה למרק עדשים שחורות בסגנון איטלקי המבושל עם פסטה. מרק מנחם וטעים, מומלץ מאוד לימי החורף הקרים.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
10 דקות
50 דקות
1 שעה
- 4-5 סועדים
מצרכים למתכון
250 גרם עדשים שחורות קטנות
3+ 2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מקל סלרי קצוץ דק
4 גזרם קצוצים דק
2 כפות רסק עגבניות
6 כוסות מים
3 כוסות ציר מרק ירקות (אפשר גם מאבקה)
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
שוטפים את העדשים היטב כדי לנקות אותן לחלוטין ומסננים. מוסיפים לסיר 6 סוכות מים ואת כל העדשים היבשות, מביאים לרתיחה ומבשלים 20-30 דקות. כאשר העדשים רכות, אבל לא מתפרקות מורידים מהאש ומניחים את הסיר בצד.
על חום בינוני מטגנים בסיר 3 כפות שמן זית עם שום, מערבבים קצת ומוסיפים את קוביות הסלרי והגזר וגם רסק עגבניות, ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב בערך 2 דקות.
מוסיפים לסיר את העדשים יחד עם המים בהם התבשלו וגם 3 כוסות ציר מרק ירקות. מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים במשך 10 דקות. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הזמן שכתוב על האריזה (בערך 7 דקות).
טועמים, מתקנים טעמים במידת הצורך. מעל למרק מטפטפים 2 כפות שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ופלפל שחור.
עוד מרקי עדשים מוצלחים:
ואם אתם ממש אוהבים מרקים, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> מתכוני מרקים מכל הסוגים
1 דירוגים וחוות דעת
MRY
נראה כמו אחלה מתכון אבל שכחתם להוסיף את הפסטה לרשימת המצרכים :)