קיש בטטה, פטריות ובצל סגול

על ידי המתכונים של דינה יחזקאל  ,

מתכון מעולה ומפורט במיוחד לקיש בטטה ופטריות חגיגי ומנצח! אם אתם מתכננים אירוח, חגיגה או סתם אוהבים להתפנק במאפים מנצחים - המתכון הזה בשבילכם!

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 45 דקות

    30 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • תבנית מלבנית / עגולה

מצרכים למתכון

1/2 1 כוסות קמח

100 גרם חמאה מלוחה, קרה

1/2 כפית מלח

2 חלמונים

למלית בטטה ופטריות (רויאל)

1 שמנת מתוקה

2 ביצים

מעט מלח ופפל

1/2 כפית אגוז מוסקט

50 גרם חמאה

בצל סגול

2 בטטות גדולות

סלסילת פטריות טריות

אופציה

עלי בייבי

גרעיני חמנייה

גבינת קשקבל מגוררת

הוראות הכנה

מכינים את בצק הקיש

את כל חומרי הבצק מעבדים במעבד מזון. משטחים את הבצק על התבנית ומקררים במשך חצי שעה במקרר.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך רבע שעה.

מכינים מילוי בטטה ופטריות

מחממים סיר עם 50 גרם חמאה, פורסים את הבצל לטבעות ומוסיפים לסיר. פורסים גם פטריות ועיגולי בטטה דקים ומוסיפים גם כן. מקפיצים כמה דקות.ש

מסדרים על גבי בצק הקיש עיגולי בטטה, בצל ופטריות.

מכינים רויאל: מערבים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ושופכים מעל לירקות.

מפזרים מעט עלי בייבי וגבינת קשקבל מגוררת (לא חובה).זה הזמן להיות יצירתיים, ניתן לפזר מעל לקיש גרעיני חמנייה, פלפלים בכל הצבעים, פטריות מוקפצות ועוד..

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד להתייצבות הקיש.

כמובן שניתן להיות יצירתיים ולשנות את סדר הירקות, ניתן להוסיף לקיש מגוון תוספות ולקשט מעל לקיש במגוון קישוטים. בתאבון..

מארחים? קבלו עוד 4 מתכוני קישים מומלצים:

  1. קיש פטריות
  2. קיש ברוקולי
  3. קיש חצילים
  4. קיש עם גבינת עזים

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

עוז

22/01/2015

טעים רצח – מחר דיאטה 😉

מרים

22/01/2015

וואו יצא מעולה! מומלץ מאוד

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00