עוגת תפוחים ושיבולת שועל

על ידי ליאת קאדר  ,

מתכון לעוגה בריאה, יפה וטעימה במיוחד המשלבת תפוחים, גרנולה, שיבולת שועל, מיץ תפוזים ועוד המון דברים טובים. כל אחד יכול להכין וליהנות מעוגת תפוחים בריאה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 15 דקות

    30 דקות

    45 דקות

  • תבנית עגולה 18 ס

מצרכים למתכון

לעוגת תפוחים

2 ביצים L

1/2 כוס סוכר חום

1 שקית סוכר וניל

1/2 תפוח גדול (גרנדסמיט) מגורד או חתוך לגפרורים

3/4 כוס מיץ תפוזים או קלמנטינה (טבעי)

1 כפית גדושה קינמון

3 כפות גרנולת תפוחים וקינמון (לא חייב אבל זה משדרג)

1/3 כוס שמן בכוס מדידה של שליש

1/2 כוס קוואקר בכוס מדידה של 1/2 כוס

1/2 כוס + כף גדושה קמח תופח

לציפוי העוגה

1 כף גדושה אוכמניות כחולות יבשות

8 חצאי אגוז מלך מקולף

1 כפית קוקוס לבן

1 כפית קוקוס קלוי

הוראות הכנה

עם מקצף ידני מקציפים יחדיו ביצים, סוכר חום וסוכר וניל.

מוסיפים לקערה שמן, מיץ תפוזים, תפוחיפ, גרנולה וקינמון ומערבבים היטב.

מוסיפים לקערה גם שיבולת שועל וקמח ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ומעט נוזלי.

משמנים תבנית עגולה חד"פ 18 ס"מ או אינגליש קייק גדולה ומחממים תנור ל-170 מעלות.

יוצקים את העוגה לתבנית המשומנת, מפזרים יפה את מצרכי הציפוי באופן אחיד ואופים את העוגה כחצי שעה, עד להזהבה.

מפזרים אבקת סוכר ומגישים.


העוגה הזאת פשוט נהדרת ושיבולת השועל כל-כך בריאה. יש לנו כתבה מומלצת: היתרונות הבריאותיים של שיבולת השועל

וגם המון מתכונים מומלצים:

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

מיטל

19/06/2016

רק חצי תפוח?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00