FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

סלט בורגול עם חמוציות ואגוזים (ללא בישול)

על ידי כרמית מ. דהאן  , , , ,

כשאין הרבה זמן ורוצים להכין ארוחת ערב זריזה, סלט בורגול יעשה את העבודה! מתכון מעולה לסלט בורגול שמתאים לכל מטרה - ארוחת ערב, תוספת בריאה ואפילו לאירוח מושקע.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
  • 15 דקות

    15 דקות

  • 2-3 סועדים

מצרכים למתכון

לסלט

1 כוס בורגול עבה שטוף

צרור פטרוזליה קצוץ

5 עלי כרפס קצוצים + גבעול קצוץ

4 גבעולי בצל ירוק קצוץ

4 משמש יבש קצוץ

חופן חמוציות

חופן שקדים מולבנים קלויים

חופן פקאן קלוי קצוץ

חופן אגוזי מלך קצוצים

לרוטב

2 כפות שמן זית

מיץ מ-2 לימונים

גרידת לימון שלם

כף סילאן

כף רכז רימונים

כף סוכר

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

את הבורגול נשטוף ונניח בקערה עם מכסה, נכסה במים רותחים ונשרה למשך שעה שלמה, עד שהבורגול רך ומוכן לאכילה.

נסנן מנוזלים ונצנן את הבורגול כ-10 דקות במקרר.

בקערה גדולה נערבב את כל מרכיבי הסלט מלבד האגוזים.

בקערה קטנה נטרוף היטב את כל מרכיבי הרוטב.

נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב היטב.

נוסיף את האגוזים, ערבוב אחרון ונגיש.

ניתן לוותר על חלק ממרכיבי הסלט ועדיין ליהנות מסלט מעולה

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

3 דירוגים וחוות דעת

מריה

סלט מעולה וטעים מאוד ! מכינה לעצמי כל בוקר לעבודה 🙂

גילת

האם ניתן לוותר על רכז רימונים ברוטב? או במה אפשר להחליף?
האם ניתן להחליף את הכרפס בסלרי?

מיטל

רציתי לשאול כמה זה בדיוק צרור פטרוזיליה?
אני אף פעם לא יודעת מה הכמות
תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.