קציצות עוף, ירקות ובורגול עסיסיות

על ידי טלי אלעזר  

בלי ביצה ובלי פירורי לחם ועם תוספת עגבנייה מתקבלות קציצות עוף עסיסיות ובריאות, מלאות בירקות ומומלצות לילדים ומבוגרים כאחד. לאחר טיגון הקציצות ניתן להכניס לרוטב עגבניות.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

  • 15-20 קציצות קטנות

מצרכים למתכון

1/2 קילו עוף טחון

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן שמיר קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

1 בצל

1 קישוא

1 גזר

1 עגבנייה

1 תפוח אדמה

2 כפיות שמן זית

4 שיני שום כתושות

4-6 כפות בורגל דק (לא מושרה)

תבלינים: מלח, פלפל, פפיקה אדומה מתוקה, כורכום

הוראות הכנה

את הירקות נקלוף (מה שצריך) ונגרד לקערה גדולה, מהבצל, הקישוא ותפוחי האדמה נסחט נוזלים.

נערבב את הירקות המגוררים עם הבשר ושאר מצרכי הקציצות לעיסה אחידה. נתחיל עם 4 כפות בורגול ובמידה הצורך נוסיף עוד.

נכניס את עיסת הקציצות למקרר לכ- 20 דקות, נוציא ונטגן קציצות משני הצדדים עד להזהבה.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

שרית

26/08/2017

יצא מצוין

ענת

29/06/2017

מה עם הבורגול , הוא לא יצא קשה?

foodisgood

30/06/2016

היי אלונה,
בהחלט ניתן להכין קציצות אפויות בתנור: סדרי את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ורססי עוד ספריי שמן מלמעלה.
אפי את הקציצות בתנור חם על 190 מעלות כ-15 דקות מכל צד.

אלונה

29/06/2016

אפשר לאפות בתנור?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00