FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת קוקוס בציפוי שוקולד לבן ופקאנים

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

לאוהבי הקוקוס: מתכון מעולה לעוגת קוקוס רכה ונימוחה בציפוי של שוקולד לבן עם תוספת פקאנים, עוגה ממכרת וריחנית לשבת בבוקר או לאירוח.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 20 דקות

    35 דקות

    55 דקות

  • תבנית מלבן בינונית 21X15

מצרכים למתכון

לעוגת הקוקוס

5 ביצים M

3/4 כוס סוכר

כוס חלב

1/2 כוס קוקוס

כוס ורבע קמח

1/4 כוס קורנפלור

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס שמן

1/2 כפית תמצית וניל

לציפוי

70 גרם שוקולד לבן

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס פקאנים קצוצים גס

הוראות הכנה

נתחיל בהקצפת הביצים (שלמות) יחד עם הסוכר, כ- 5 דקות הקצפה.

בקערה נפרדת נערבב את יתרת מצרכי העוגה לתערובת חלקה וללא גושים.

נמזוג את הביצים המוקצפות לתערובת העוגה, תוך כדי ערבוב עד לבלילה חלקה.

נחמם תנור ל-190 מעלות, נשמן תבנית מלבן בינונית וניצוק לתוכה את בלילת העוגה.

נאפה את עוגת הקוקוס בתנור חם במשך 35-40 דקות ולאחר מכן נצנן בטמפרטורת החדר.

בינתיים, כשהעוגה נאפית, נשבור לקערה המתאימה למיקרוגל את השוקולד הלבן ונשפוך לתוכה את השמנת, נחמם כדקה במיקרוגל, נוציא ונערבב היטב לבלילה חלקה ללא גושים.

כשהעוגה הצטננה מעט, נפזר מעליה את הפקאנים הקצוצים באופן שווה ומעליהם ניצוק את גנאש השוקולד הלבן. נניח מספר דקות להתייצבות.

קוקוס הוא בסיס נפלא לעוגות, מלבד העובדה שהוא נותן לכל עוגה יציבות, הוא גם מוסיף טעם נפלא! אם אתם אוהבים עוגות קוקוס, יש לנו כמה מתכונים שאתם חייבים להכיר:

לא רק קוקוס טחון - הידעתם שלשמן הקוקוס תכונות בריאותיות מדהימות? מוזמנים לקרוא את הכתבה המקיפה שלנו בנושא >> שמן קוקוס - שימושים מעניינים

2 דירוגים וחוות דעת

אסתר

היא נראית סוף הילה מתה על קוקוס

אורלי ברוך

כל הכבוד מתכונים קלים וטעימים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן