FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

קינוח תמרים וממרח בוטנים לפסח

על ידי Helena Ben Hamo  , , ,

קינוח קליל לפסח ללא אפייה כלל - תמרים עם אגוזים, פיסטוקים וממרח בוטנים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 20 דקות

    10 דקות

    30 דקות

  • כ-25 משולשים

מצרכים למתכון

חבילת תמרים בואקום

200 גרם אגוזי מלך

200 גרם אגוזי לוז

200 גרם פיסטוק

כפית קינמון

1 סוכר וניל

1/2 כוס מים

1 כוס סוכר

לציפוי חמאת בוטנים

2 כוסות סוכר

3/4 כוס מים

מיץ מרבע לימון

1 צנצנת ממרח בוטנים

הוראות הכנה

את האגוזים והפיסטוקים קולים במחבת עם מעט שמן למשך כ-2 דקות.

מוציאים, מצננים וקוצצים גס.

את התמרים מרככים בסיר על להבה בינונית יחד עם סוכר ומים, מבשלים ומערבבים עד לקבלת עיסה צמיגית.

מוסיפים לסיר את הפיצוחים ומערבבים היטב.

משמנים תבנית מרובעת בינונית ושופכים לתוכה את תערובת התמרים והפיצוחים, מהדקים חזק לתחתית.

מכניסים את התבנית למקפיא.

בסיר בינוני מחממים מים, סוכר ומיץ לימון עד לקבלת מרקם דביק כמעט כמו דבש.

מוסיפים לסיר צנצנת ממרח בוטנים ומערבבים היטב לקבלת משחה אחידה וחלקה.

שופכים את ממרח הבוטנים על שכבת התמרים שבתבנית, באופן שווה.

מעבירים שוב למקפיא לכשעה, מוציאים, חותכים למשולשים ומגישים.

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

3 דירוגים וחוות דעת

עדווה

שילוב טעמים משגע! אגוזים, תמרים וממרח בוטנים.
מכינה לא רק בפסח.
מומלץ

גיא

איך מקבלים את הצורה בתמונה?

זיזל

נראה מצוין האם אפשר עם ממרח תמרים?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.