קינוח תמרים וממרח בוטנים לפסח

על ידי Helena Ben Hamo  , , ,

קינוח קליל לפסח ללא אפייה כלל - תמרים עם אגוזים, פיסטוקים וממרח בוטנים.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 20 דקות

    10 דקות

    30 דקות

  • כ-25 משולשים

מצרכים למתכון

חבילת תמרים בואקום

200 גרם אגוזי מלך

200 גרם אגוזי לוז

200 גרם פיסטוק

כפית קינמון

1 סוכר וניל

1/2 כוס מים

1 כוס סוכר

לציפוי חמאת בוטנים

2 כוסות סוכר

3/4 כוס מים

מיץ מרבע לימון

1 צנצנת ממרח בוטנים

הוראות הכנה

את האגוזים והפיסטוקים קולים במחבת עם מעט שמן למשך כ-2 דקות.

מוציאים, מצננים וקוצצים גס.

את התמרים מרככים בסיר על להבה בינונית יחד עם סוכר ומים, מבשלים ומערבבים עד לקבלת עיסה צמיגית.

מוסיפים לסיר את הפיצוחים ומערבבים היטב.

משמנים תבנית מרובעת בינונית ושופכים לתוכה את תערובת התמרים והפיצוחים, מהדקים חזק לתחתית.

מכניסים את התבנית למקפיא.

בסיר בינוני מחממים מים, סוכר ומיץ לימון עד לקבלת מרקם דביק כמעט כמו דבש.

מוסיפים לסיר צנצנת ממרח בוטנים ומערבבים היטב לקבלת משחה אחידה וחלקה.

שופכים את ממרח הבוטנים על שכבת התמרים שבתבנית, באופן שווה.

מעבירים שוב למקפיא לכשעה, מוציאים, חותכים למשולשים ומגישים.

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

עדווה

23/03/2017

שילוב טעמים משגע! אגוזים, תמרים וממרח בוטנים.
מכינה לא רק בפסח.
מומלץ

גיא

14/05/2016

איך מקבלים את הצורה בתמונה?

זיזל

05/04/2016

נראה מצוין האם אפשר עם ממרח תמרים?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00