FoodisGood

חיפוש

מרק קינואה ועדשים כתומות בקלות

על ידי מיכל מבשלת טבעוני  , , , , ,

מרק בריא במיוחד שיחמם אתכם בימים קרים - מרק קינואה עם עדשים כתומות, גזר ובטטה. המון וויטמינים במרק אחד! אין צורך בבישול מקדים של הקינואה והעדשים. טבעוני וללא גלוטן.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 15 דקות

    50 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 3-4 סועדים

מצרכים למתכון

כוס קינואה לבנה

כוס עדשים כתומות

בצל קטן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות

בטטה קטנה, חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם רסק עגבניות

ענף סלרי

2-3 ענפי פטרוזיליה

כפית כמון טחון

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

כף שמיר קצוץ יבש

מלח ים ופלפל גרוס לפי הטעם

חופן בצל ירוק להגשה

הוראות הכנה

שוטפים ומסננים את הקינואה והעדשים פעמיים.

בסיר מרק מטגנים בצל ושום כ-2 דקות.

מוסיפים גזר, בטטה, עדשים וקינואה וגם רסק עגבניות.

ממלאים במים כ-10 ס"מ מעל הכל.

מוסיפים סלרי ופטרוזיליה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות במכסה סגור.

מוציאים את ענפי הסלרי והפטרוזיליה ומוסיפים תבלינים.

ממשיכים לבשל עוד 5 דקות ומוזגים לקעריות הגשה.

מפזרים בצל ירוק ומגישים חם.

*ניתן להוסיף עוד מים לסמיכות הרצויה.

1 דירוגים וחוות דעת

רות

מיכלי תודה על המתכון אני ובעלי עכשיו אוכלים יצא מושלםםם אין עלייך אלופה אשמח לקבל עוד מתכונים מנצחים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן