מרק לחשו: מרק סולת מרוקאי

על ידי המתכונים של ריקי גבאי  , , , , ,

היישר מהמטבח המרוקאי - מתכון למרק סולת ושום בשם לחשו. מרק הסולת מכיל מעט מאוד שמן, הוא טעים, בריא וקל מאוד להכנה. שומר על חום הגוף בימים קרים.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 10 דקות

    40 דקות

    50 דקות

  • 3-4 סועדים

מצרכים למתכון

5 שיני שום פרוסות

1.5 כוסות סולת (או יותר לפי הטעם)

2 ליטר מים

1 צרור כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור

2 כפות שמן

מעט אבקת מרק פרווה (לא חובה)

הוראות הכנה

בסיר גדול נרתיח 2 ליטר מים.

נוסיף פנימה את שיני בשום, כוסברה, תבלינים ושמן ונבחש היטב.

נבשל את המים עם הכוסברה והשום על להבה נמוכה כ-20 דקות.

נוסיף לסיר את הסולת, נערבב היטב, נבדוק את סמיכות המרק, במידה ורוצים מרק סמיך יותר ניתן להוסיף עוד סולת.

נבשל את המרק עם הסולת 20 דקות נוספות.

נבדוק ונתקן טעמי מלח ופלפל ונגיש חם בעיטור כוסברה טרייה.

מרק סולת ידוע בתכונותיו הבריאותיות, אבל הוא לא המרק הבריא היחיד.

3 מרקים בריאים וטעימים שכדאי להכין:

ואם זה לא מספיק >> בקרו בעמוד המרכז את כל מתכוני המרקים באתר

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00