כריך פריקסה טוניסאי

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

מתכון ללחמניית הפריקסה הכי קלה, רכה ואוורירית שיצא לי להכין. יש גם בעיה: בלי להרגיש, אוכלים ואוכלים ואוכלים. ממלאים בכל טוב ומגישים חם, בתאבון 🙂

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 40 דקות

    35 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • 12 לחמניות פריקסה

מצרכים למתכון

3.5 כוסות קמח (עוד 1/4 כוס קמח לקימוח)

כוס ורבע מים (כוס מדידה)

כפית מלח

כף וחצי שמרים

2 כפות סוכר

1 ביצה m

4 כפות שמן

הוראות הכנה

בקערה מערבבים מים, ביצה, קמח ושמרים.

מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש 10 דק' לפחות.

מתפיחים את בצק הפריקסה חצי שעה, מוציאים אויר ומחלקים ל-12 חלקים שווים.

יוצרים צורת אליפסה של לחמניות ומשטחים מעט, מניחים ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים את הלחמניות למקרר למשך שעה. כך שהבצק יהיה קר ונוכל להרימו בקלות מבלי לפגוע בצורת הלחמניות!

מחממים שמן עמוק בסיר , יש להיזהר שהשמן לא יהיה חם מידי אחרת הפריקסה לא יתבשל בפנים. אך אם לא יהיה מספיק חם הוא לא יתפח יפה.

מטגנים כל פריקסה כשלוש דקות מכל צד עד להשחמה יפה ומוציאים.

למילוי: ביצים, תפו"א, מטבוחה, טונה, ירקות, חמוצים ולימון כבוש.

אפשר להוסיף עוד חריף או מה שאוהבים

שתפו את המתכון >>

5 דירוגים וחוות דעת

מיתר

08/02/2018

אפשר לוותר על הטיגון ולאפות פריקסה בתנור אך אין טעים יותר מפריקסה אמיתי!
מתכון נפלא – תודה.

מיכל

24/07/2017

היי,
האם אפשר לוותר על הטיגון?

ריקי

08/08/2016

היי את הפריקסה אפשר לאפות בתנור?

foodisgood

27/07/2016

היי ירון,
לפי מה שאתה מתאר ככל הנראה השמן שאתה משתמש בו לטיגון הפריקסה חם מידי.
כדי לקבל לחמניות פריקסה אווריריות ולא בצקיות בפנים, יש לחמם את השמן לטמפרטורה בינונית, שוב להימנע משמן רותח.
נסה לטגן לחמנייה אחת ולראות אם היא משחימה מהר מידי – יש צורך לקרר את השמן.

ירון

26/07/2016

שלום. האם המתכון הזה נותן לחמניו אוריריות ? ניסיתי אינספור פעמים ויצאו לי בצקים חצי מבושלים וטבולים בשמן, ופשוט התייאשתי מהפריקסה לחלוטין.
מדוע זה יוצא כל כך לא כמו בתמונות ובציפיות ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00