FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

רוטב טחינה בסגנון יפני לסלט

רוטב מעולה לסלט של אמצע שבוע! הטחינה של השומשום אולי קצת מסבכת את התהליך, אבל התוצר הסופי בהחלט שווה את המאמץ. את כמות הסוכר והחומץ ניתן להתאים לפי טעם אישי, במידה והרוטב מתוק או חמוץ מדי לטעמכם. בנוסף, ניתן להוסיף לרוטב שומשום קלוי מלא למרקם ולהעצמת הטעם.

*טיפ: הרוטב מתאים ומשדרג כל סלט החל מסלט ירקות פשוט ועד סלטי חסה מושקעים עם פירות או אגוזים, מתאים אפילו להגשת שעועית ירוקה או ירקות מוקפצים אחרים. נסו ולא תתחרטו!

מצרכים:

  • 3 כפות שומשום קלוי (או שומשום לבן בקלייה עצמית)
  • 2-3 כפות חומץ אורז
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כפית שמן שומשום

הוראות הכנה:

  1. אם משתמשים בשומשום לבן: מחממים מחבת עם זרעי השומשום וצולים אותם על אש נמוכה. כאשר 2 זרעי שומשום מתחילים להיחרץ,  מסירים את המחבת מהאש.
  2. טוחנים את השומשום הקלוי בעזרת מכתש ועלי, מעבד מזון או מטחנת קפה נקייה עד שנוצרת אבקה דקה. מעבירים לקערה.
  3. מערבבים פנימה את חומץ האורז, רוטב הסויה, הסוכר ושמן השומשום.
  • ניתן להוסיף לרוטב גם: 1/2 כוס שמן זית, 2 כפות מיונז, 1/2 כפית שום, 1/2 כפית ג'ינג'ר.
  • החומץ ברוטב עלול להפוך אותו לחמוץ מדי, לכן, חשוב להתחיל עם כף אחת של חומץ אורז ולאחר מכן לטעום את הרוטב לפני הוספת עוד.

🔥 מומלץ! מתכון לטחינה ביתית מושלמת

עוד רטבים מעניינים לסלט:

דילוג לתוכן