מתכון לחטיף טעים ומהנה של צ'יפס פולנטה אפוי בתנור. מנה פריכה ללא גלוטן, סופר טעימה!
מתכון לצ'יפס פולנטה
מצרכים:
להכנת הפולנטה:
- 1 כוס קמח תירס להכנה מהירה
- 4 כוסות מים
- 1 וחצי כוסות גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת גס
- 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל
לאפייה:
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אבקת שום
הוראות הכנה:
להכנת הפולנטה:
- מרתיחים מים בסיר בינוני ומוסיפים בהדרגה את קמח התירס, מערבבים עד שהקמח נספג במלואו ללא גושים.
- מוסיפים גבינה, חמאה, מלח ופלפל, מנמיכים את האש, מערבבים ומבשלים כ – 5 דקות, עד שהפולנטה מסמיכה.
- יוצקים את הפולנטה לתוך תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומישרים לשכבה אחידה.
- מצננים כשעתיים, עד שהפולנטה הופכת למוצקה.
להכנת הצ'יפס:
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מוציאים את הפולנטה מהתבנית וחותכים לפרוסות בעובי של כ – 1.5 ס"מ. כל פרוסה חותכים למקלות בצורת צ'יפס קלאסי.
- מניחים על תבנית האפייה ומטפטפים שמן מעל.
- מערבבים בקערית מלח, פלפל ואבקת שום ומצפים בעדינות את כל הצ'יפס.
- אופים במשך 20 דקות, הופכים ואופים עוד 15-20 דקות, עד להזהבה.
- מגישים חם עם רטבים שאוהבים.
בתאבון!