FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

צ'יפס פולנטה וגבינות • חטיף אפוי, טעים ומיוחד

מתכון לחטיף טעים ומהנה של צ'יפס פולנטה אפוי בתנור. מנה פריכה ללא גלוטן, סופר טעימה!

מתכון לצ'יפס פולנטה

מצרכים:

להכנת הפולנטה:

  • 1 כוס קמח תירס להכנה מהירה
  • 4 כוסות מים
  • 1 וחצי כוסות גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת גס
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל

לאפייה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אבקת שום

הוראות הכנה:

להכנת הפולנטה:

  1. מרתיחים מים בסיר בינוני ומוסיפים בהדרגה את קמח התירס, מערבבים עד שהקמח נספג במלואו ללא גושים.
  2. מוסיפים גבינה, חמאה, מלח ופלפל, מנמיכים את האש, מערבבים ומבשלים כ – 5 דקות, עד שהפולנטה מסמיכה.
  3. יוצקים את הפולנטה לתוך תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומישרים לשכבה אחידה.
  4. מצננים כשעתיים, עד שהפולנטה הופכת למוצקה.

להכנת הצ'יפס:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  2. מוציאים את הפולנטה מהתבנית וחותכים לפרוסות בעובי של כ – 1.5 ס"מ. כל פרוסה חותכים למקלות בצורת צ'יפס קלאסי.
  3. מניחים על תבנית האפייה ומטפטפים שמן מעל.
  4. מערבבים בקערית מלח, פלפל ואבקת שום ומצפים בעדינות את כל הצ'יפס.
  5. אופים במשך 20 דקות, הופכים ואופים עוד 15-20 דקות, עד להזהבה.
  6. מגישים חם עם רטבים שאוהבים.
    בתאבון!

עוד מתכוני צ'יפס מיוחדים:

דילוג לתוכן