FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק עוף ותירס לארוחת ערב מיוחדת

הוא סמיך וקרמי (אבל בלי שמנת!), מתוק מהתירס, לבבי ומחמם את הנשמה. מרק עוף ותירס מדהים שיהפוך לאחד מהמרקים האהובים על כל המשפחה. *טיפ: כדי להפוך את המרק לארוחה שלמה פשוט הוסיפו לו (או הגישו לצד) ירקות מבושלים כמו ברוקולי, כרוב ניצנים או כרובית). למרות שמדובר במרק מיוחד הוא אהוב על ילדים ומאוד קל להכנה, מומלץ לנסות!

זמן עבודה: 15 דקות | 3 סועדים

מצרכים:

  • 3-4 שוקי עוף מבושלים במים רותחים עם מלח למשך 30 דקות (עד שמוכן בוודאות)
  • 2 קופסאות תירס שימורים
  • 500 מ"ל מים רותחים
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית קורנפלור מעורבב עם כפית מים קרים (למרקם משחה)
  • 1 ביצה טרופה
  • מלח ופלפל לבן, לפי הטעם
  • להגשה: מעט מיץ לימון טרי, 3 כפות בצל ירוק / כוסברה

אלטרנטיבות למתכון: מרק תירס צמחוני | מרק תירס תאילנדי

הוראות הכנה:

  1. את התירס עם הנוזלים טוחנים במעבד מזון.
  2. מחממים סיר גדול עם התירס הטחון, מים רותחים, רוטב סויה, ג'ינג'ר, שום ותערובת הקורנפלור.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית ומערבבים מדי פעם. מבשלים 5 דקות או עד שמסמיך מעט.
  4. טועמים ומתקנים תיבול במלח, מכבים את האש ומוסיפים את הביצה בזרם איטי תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עם כף. כך שיתקבלו נטיפי ביצים – אטריות דקיקות של ביצים.
  5. מפרקים פנימה את העוף המבושל, מערבבים קלות ומבשלים הכל יחד עוד 5 דקות על להבה בינונית.
  6. מוזגים לקעריות הגשה, סוחטים פנימה מעט לימון ומפזרים בצל ירוק או כוסברה, בתאבון!

שדרגו את הארוחה:

דילוג לתוכן