תפריט

סלט יווני ברוטב שמן זית לימון • מתכון אמיתי

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

סלט יווני הוא לא סתם ארוחה משביעה הוא גם ארוחה בריאה, והכי חשוב – טעימה. הסלט היווני, הידוע גם בשם סלט פטה, עונה כמעט על כל מצרך בסיסי שלנו, מהערך התזונתי שלו עד קשת הטעמים הרחבה שהוא מציע.

מקורו של הסלט מגיע אלינו מהאיים הכחולים והיפים ביותר – איי יוון, שם הוא נפוץ מאוד, כמו גם ביתר ארצות אירופה. הוא מתאפיין בחיתוך הגס שלו ובקוביות הגבינה הגדולות, שהופכות אותו להרבה יותר עשיר בצלחת.

אך איך מכינים סלט יווני מוצלח?

כדי שנוכל ליהנות מסלט יווני אמיתי, חשוב לשים לב שלא פספסנו שום רכיב. המתכון הבא כולל את כל מה שטעים ובריא בסלט היווני.

מתחילים עם הרוטב: רוטב בריא ומרענן שכיף להגיש עם סלט יווני או עם כל סלט אחר.

מצרכים:

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית שום קצוץ טרי
  • 1 כפית חומץ בן יין אדום
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש או כפית אורגנו טרי קצוץ
  • 1/2 כפית עשב שמיר מיובש או 1 כפית שמיר טרי קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בצנצנת שמן זית, מיץ לימון, חומץ ושום עד קבלת תערובת.
  2. מוסיפים את התבלינים – אורגנו, שמיר, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3. טועמים את הרוטב, מתקנים מלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד.



ממשיכים בהכנת הסלט: כל מה שטרי, כל מה שטעים – הכל בסלט אחד.

מצרכים:

  • 3 עגבניות גדולות קצוצות גס
  • 3/4 מלפפונים, קלופים, קצוצים גס
  • 1/2 בצל סגול, מקולף, קצוץ
  • 1 פלפל, קצוץ גס
  • 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים, קצוצים גס
  • 1/2 קופסת בולגרית מפוררת

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הירקות (עגבניות, מלפפון, בצל ופלפל)
  2. מוסיפים לקערה את הרוטב ומערבבים היטב.
  3. זה הזמן להוסיף את הגבינה מעל לכל הירקות.
  4. לסיום – מקשטים בזיתים וקצת עשבים יבשים.

שדרוגים והצעות

שחקו עם טעם הגבינות: נכון, סלט יווני מתאפיין בעיקר בגבינת הפטה, אבל בהחלט אפשר להכין ממנו סלט בולגרית או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים, אל תפחדו להחליף את גבינה הפטה באחרת, גם גבינה עם אחוזי שומן נמוכים תשתלב נהדר ואפילו תהפוך את הסלט הזה ליותר בריא.

שחקו עם מרקם הגבינה: מרקם חדש – סלט חדש! סלט יווני מוצלח הוא סלט עם גבינה קשה, אבל מי אמר שזה חייב להיות גוש גבינה או קוביות? גררו את הגבינה על גבי הסלט, חתכו לקוביות קטנות או גסות או הגישו כגוש מעל לסלט ובחרו את צורת ההגשה המועדפת עליכם.



שחקו עם הזיתים: שחורים, ירוקים ואפילו זיתי קלמטה – לכל זית טעם שונה, נסו להחליף ולשנות את הזיתים בסלט שלכם מדי פעם ולבחור את האהוב עליכם.

נוסעים ליוון בקיץ הקרוב? יאסו! 4 סלטים שכדאי לנסות בחופשה הבאה ביוון

קטגוריות: בריאות, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood