יש מעט מאכלים מספקים כמו סטייק על האש, וסטייק פרגית יכול להיות טוב באותה המידה – אם רק יש לכם את המרינדה הנכונה. המתכון הזה, עם שילוב תבלינים מנצח, הוא מתכון מושלם להכנת סטייק פרגית עסיסי ומוצלח על האש / במחבת פסים / בסיר טיגון חשמלי. והתוצאה? ארוחה מהירה, בריאה וטעימה. *שימו לב – מאוד מומלץ להשרות את סטייק הפרגית במרינדה לכמה שיותר זמן, לילה שלם יהיה מצוין!
זמן עבודה: 10 דקות | קילו סטייק פרגית
מצרכים:
- 1 קילו סטייק פרגית נקי
- 2 כפות שמן
- 1 כף מים קרים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה
- 2 כפיות תבלין רגיל לעוף
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים סטייק פרגית עם שמן, מים ותבלינים – מערבבים עם הידיים לציפוי אחיד של כל הפרגיות.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 1.5 שעות ועד לילה שלם *כמה שיותר זמן שהפרגיות ישהו במרינדה כך יתקבל טעם משמעותי יותר לתיבול.
- מחממים גריל גז / גריל פחמים / מחבת פסים / סיר טיגון חשמלי – לחום גבוה.
- כשחם, מכניסים את הפרגיות לצלייה של 3-4 דקות מכל צד.
- הפרגיות מוכנות שרואים פסים שחורים חורכים את הפרגית משני הצדדים.
הערות וטיפים להכנת סטייק פרגית מושלם
- להכנה על מנגל פחמים: הפחמים צריכות להיות חמות מאוד אבל ללא אש גלויה.
- להכנה על מחבת פסים: מחממים לחום גבוה מאוד ואין צורך לשמן את המחבת לפני הכנסת הפרגיות.
- להכנה בסיר טיגון חשמלי: הסטייק פרגית יוצא עסיסי גם בסיר טיגון חשמלי וזאת בזכות המרקם העסיסי של הפרגית על פני חזה עוף. שימו לב לחמם היטב את המכשיר ל-220 מעלות ולצלות עד 4 דקות מכל צד ולא יותר.
- תבלינים נוספים שיתקבלו בברכה: חוויאג' תימני, תבלין על האש, פפריקה אדומה חריפה למי שאוהב את הפרגיות שלו חריפות.
- תוספות נוספות שיתקבלו בברכה: כל עשבי התיבול המיובשים יוסיפו טעמים מעולים, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר ועוד..
- המרינדה הזאת מצוינת לפרגיות, אין צורך להשתמש ביותר שמן היות והפרגיות מכילות שומן משל עצמן שישמור עליהן עסיסיות בעת הצלייה על האש.
- אם יש לכם הרבה סועדים, קילו אחד של סטייק פרגית לא יספיק – שימו לב שאתם מכפילים את המצרכים בהתאם לכמות הפרגיות שיש לכם, כך שהטעם לא יאבד בדרך.
- המתכון הזה פחות מתאים להכנת פרגיות בתנור, הנה מתכון מומלץ >> פרגיות בתנור
- המלצה חמה! ממש כמו סטייק רגיל, סטייק פרגית מושלם להגשה לצד רוטב צ'ימיצ'ורי, נסו את זה!