פשטידת פטריות חלבית ב-5 דקות עבודה

על ידי המטבח של שרית  , , ,

פשטידת פטריות וגבינות נהדרת לאורחים שמגיעים בהפתעה, ניתן להשתמש כמעט בכל גבינה מלוחה שיש בבית. מערבבים את המצרכים ושמים בתנור - ממש קלה להכנה וטעימה.

  • זמן עבודה: 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 5 דקות

    30 דקות

    35 דקות

  • תבנית פשטידה קטנה / אינגליש קייק

מצרכים למתכון

2 ביצים

2.5 כפות קמח תופח

מלח ופלפל לפי הטעם

1 קופסת שימורים: פטריות חתוכות / תירס (לפי הטעם)

לגבינות:

1 גביע גבינת קוטג' / גבינה לבנה

150 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 גביע קטן של שמנת חמוצה

(ניתן להוסיף גבינות מלוחות שאוהבים או מה שיש במקרר)

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים גבינות עם פטריות ושאר מצרכי הפשטידה.

משמנים תבנית פשטידה סטנדרטית בעזרת ספריי שמן, באופן אחיד.

יוצקים את בלילת הפשטידה לתבנית ומיישרים מעט.

אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה, או עד להזהבה.

טיפים ושדרוגים לפשטידת פטריות:
* הפשטידה מעט נמוכה לכן מומלץ להכין בתבנית פשטידה קטנה או סטנדרטית, מתאימה גם לתבנית אינגליש קייק.
* כדי להכין פשטידה למשפחה מומלץ להכפיל כמויות ולהוסיף כפית אבקת אפייה.
* ניתן להוסיף כוסברה ופטרוזיליה לבלילה, לאוהבי הירק.
* בלילת הפשטידה הכי מתאימה לפטריות אבל בהחלט ניתנת להכנה עם כל ירק אהוב אחר (ברוקולי, קישוא וכד'..)
* כל גבינה במתכון ניתן להמיר לגבינה מלוחה אחרת.
* להכנת הפשטידה עם פטריות טריות מומלץ לפרוס את הפטריות ולטגן מעט בחמאה.
* להכנת פשטידת פטריות ובצל יש להוסיף לבלילה פרוסות בצל מטוגן.


אין על פטריות, במיוחד כשמדובר בפשטידות. אל תפספסו את המתכונים הבאים, שתוכלו להינות מארוחה משביעה וטעימה במיוחד

כשאין זמן אבל יש תיאבון, מכינים פשטידות בפחות מ-20 דקות >> לאוסף פשטידות מעולות במינימום מאמץ

שיתוף ושמירת מתכון

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

הכי אהובים

00:00

כדאי לקרוא..

מדריכי בישול

אוספי מתכונים

אפייה ומתוקים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

46 דירוגים וחוות דעת

אורית אבידן

17/09/2017

היי, הפשטידה מעולה!!! מכינה אותה כבר פעם שלישית בגלל שלל המחמאות שקיבלתי עליה..
הוספתי בצל מטוגן+ שמנת לבישול (במקום שמנת חמוצה)+ גבינת חמד 16% (במקום גבינה צהובה)..כאמור יצא פצצה! תודה וחג שמח….

חופק’ה

27/12/2016

מכינה את הפשטידה מלא מלא!
טיפ ממני תחליפו את הגבינה הצהובה בגבינת חמד או גבינה בולגרית ותיהנו כפליים!

שיפר

27/12/2016

פעם שעברה הכנתי ונגמר מזה מהר
ממליצה להכין את הפשטידה כפולה
זאת אומר להכפיל את כל מצרכי הפשטידה
אתם תודו לי 🙂

המטבח של שרית

30/11/2016

תודה רבה לך, אכן פשטידת פטריות קלה להכנה והכי מוצלחת, גם אני מכינה אותה בכל פעם בגרסאות שונות. נסי להוסיף לפשטידה גם שמיר ולפעמים לשחק עם גבינה קשות שונות אפשר לשדרג אותה בקלות

מרוצה 🙂

30/11/2016

הכנתי את הפשטידה לפני כמה ימים לארוחת שבת בבוקר וכולם ביקשו את המתכון כמובן שהפנתי אותם למתכון שלך לא האמינו כמה היא קלה! מתכננת לנסות גם עם תירס בפעם הבאה 🙂 תודה הפשטידה קלה ומומלצת!!

foodisgood

30/11/2016

היי אתי,
בהחלט ניתן להכין מהמתכון פשטידת פטריות ובצל. כדאי להשתמש בכחצי בצל מטוגן, אל תשכחי לצנן את הבצל לאחר הטיגון. לגבי התבנית – המתכון יספיק לתבנית אינגליש קייק קטנה חד פעמית (אפשר להכפיל כמויות).

אתן בן ציון/

30/11/2016

אתי
שאלה אני רוצה להכין פשטידות פטריות ובצל בתבנית אינגליש קייק האם לדעתך כדאי להוסיף בצל חי או מטגן? והאם המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק? תודה

foodisgood

28/11/2016

היי קרין,
להכנת פשטידה עשירה יותר ניתן להחליף כל גבינה רזה בגבינה עם אחוזי שומן גבוהים יותר. למשל: במקום גבינת קוטג’ או לבנה ניתן להשתמש בגבינת שמנת עם אחוזים גבוהים (כמו מסקרפונה). כמו כן ניתן להחליף את הגבינה הצהובה בכל גבינה קשה אחרת, איכותית יותר.

קרין

21/11/2016

הפשטידה יצאה מעולה לפי המתכון. אם אני רוצה את הפשטידה יותר עשירה בטעמים עם גבינות יותר שמנות, איזה גבינות כדאי לי להוסיף?

גל

16/10/2016

יש לי קמח רגיל. כמה אבקת אפיה צריך להוסיף?

foodisgood

27/07/2016

היי אביחי,
בהחלט ניתן להמיר את השמנת חמוצה באשל 🙂

אביחי

24/07/2016

האם ניתן להחליף שמנת חמוצה בגביע אשל ?

foodisgood

20/07/2016

היי שירלי,
ניתן להשתמש בפטריות טריות בהכנת הפשטידה, מומלץ לטגן את הפטריות לפני.

שירלי

13/07/2016

אפשר להשתמש בפטריות טריות?

שירן

11/07/2016

פשידה ממש טעימה ומאד קלה להכנה.
נגמרה בשניות.
החלפתי את הפטריות משומרות בפטריות טריות שטגנתי עם מעט בצל יצא פצצה

foodisgood

19/06/2016

היי שירה,
בגלל שהבסיס של הפשטידה הוא גבינות, יהיה מאוד קשה להפוך אותה לפרווה.
ישנו מתכון אחר של אילנית בניזרי שאני ממליצה עליו: מתכון לפשטידת פטריות פרווה מעולה!

שירה

19/06/2016

נראית מעולה! למרות שהיא מלאה בגבינות יש מצב לעשות אותה פרווה? או אולי מתכון אחר לפשטידת פטריות פרווה? תודה מראש

foodisgood

05/06/2016

היי חן,
תבנית פאי 24 תתאים.

גל

04/06/2016

האם אפשר לאפות בתבנית חד פעמית בינונית a4?

חן

13/05/2016

איזה גודל תבנית צריך?

אתי

14/03/2016

פשטידה מושלמת
אני הוספתי גם שמיר פטריות ותירס וחצי בצל סגול
וגבינות יצא פצצה וטעים

foodisgood

16/02/2016

היי דבורית וטניה,
גביע קטן של שמנת חמוצה = 100 מ”ל

דבורית

08/02/2016

מה זה גביע קטן שמנת חמוצה?
כמה מ״ל???

טניה

03/02/2016

מה זה גביע קטן של שמנת חמוצה? כמה מ”ל?

foodisgood

16/01/2016

היי שירן, קרן ויעל,
את כל הגבינות במתכון ניתן להמיר בגבינות אחרות.
חשוב לשמור על היחס:
גבינה רכה ממירים בגבינה רכה וגבינה קשה ממירים בגבינה קשה.

יעל

13/01/2016

אין לי שמנת חמוצה, אפשר לוותר? יש תחליף אחר?

קרן

07/12/2015

כמה אחוז השמנת חמוצה?

חלי

29/11/2015

האם ניתן להכין את הפשטידה פרווה?? אם כן איך?

שירן

29/10/2015

נגמר הקוטג’… יוגורט / גבינה לבנה גם הולך??

ורד

29/09/2015

פשטידה מעולה
טעימה ממש
2 דקות עבודה
ולא נשאר פירור
כל הכבוד ליוצר המתכון☆☆☆☆☆

צביה

25/08/2015

אתר מעולה.המתכון קל מאד אז הכנתי גם עם פטריות ועוד אחת עם תירס וואו משהו משהו קל מהיר טעים מה עוד צריך? תודה

המטבח של שרית

11/08/2015

צליל, לטעמי פטריות טריות לא יתאימו למתכון כי הן מצריכות טיגון לפני.
אם זה מה שיש לך נסי לטגן את הפטריות כמה דקות בשמן זית, לסנן טוב טוב מנוזלים, לצנן ולהמשיך במתכון כרגיל

צליל

11/08/2015

פטריות טריות ישדרגו את הטעם?
סורי על שאלת הבורות אני פעם ראשונה מבשלת וזה לאורחים…

יעלי

19/07/2015

הוספתי קצת שום כתוש ושמיר. יצא מממממש טעים!!! הולכת לאמץ את המתכון 🙂

שרית

03/07/2015

פשטידה קלה וטעימה מאוד!! אפילו הילד הבררן שלי אהב, מומלץ בחום!

מעולה

29/06/2015

בהתחלה זה לא יצא טוב ואז הכנתי עוד פעם וזה הצליח יצא טעים אני ילד בן 13 ואני הצלחתי אם אני הצלחתי כולם יצליחו

האם אפית את המלאווח קודם ?

פורסט

20/06/2015

שידרוג –
טיגנתי את הפטריות עם בצל (ואז הוספתי לבלילה).
בבסיס הנחתי מלאווח (מוכן למחצה)
ויצא מוווושלם!!!
תודה על המתכון.

המטבח של שרית

15/06/2015

היי יהודית, אני לא מכניסה ירק לפשטידה כלל יכול להיות שזה נראה לך בגלל הפטריות.
בנוגע לתבנית אני משתמשת בתבנית פאי 21, אפשר גם לחלק לתבניות פאי אישיות.

יהודית

14/06/2015

שאלה- בתמונה רואים שיש ירק בפשטידה, באיזה ירק מדובר? מה גודל התבנית שבה מכינים את הפשטידה?

המטבח של שרית

06/06/2015

וואו תודה רבה על הפרגון, אני נורא שמחה שיצא לכם מוצלח 🙂
נועה 2.5 כפות קמח מספיקות בהחלט. הפשטידה נמוכה ולא גדולה במיוחד..

נועה

05/06/2015

2.5 כפות קמח בלבד? זה נשמע ממש מעט..

ריטה בורכוב

01/06/2015

בדרך כלל לא נוהגת להגיב אבל את הפשטידה הזאת הכנתי כבר מספר פעמים ובכל פעם קיבלתי המון מחמאות. אני נורא ממליצה על הפשטידה ועל פוד איז גוד בכללי, לטעמי זה אתר נהדר שדואג לאין סוף רעיונות פשוטים לאמא שעובדת..

תמר

11/05/2015

כבר כמה פעמים מכינה. מידי פעם גם מוסיפה פירורי לחם בתחתית.
פשוט, קל ומדיהם..

אלכסנדרה

08/01/2015

הכנתי היום ויצא ממש טעים:)

שרון

07/01/2015

ממש טעים ממליצה!!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.


FoodisGood