FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

צ'אי מסאלה הודי מפנק בקלי קלות

מתכון תה הודי מסאלה צ'אי פשוט אך אותנטי, מכינים בסיר אחד תוך פחות מ-20 דקות, הצ'אי משלב תה שחור ותבלינים שלמים ולבסוף מתקבל משקה צ'אי קרמי, מנחם, ארומטי, מעט מתוק ומתובל בצורה מושלמת!

זמן עבודה: 10 דקות | כ-3 ספלי תה

מצרכים:

  • 1 מקל קינמון שלם
  • 6-8 תרמילי הל ירוקים
  • 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 3-4 ציפורן שלמות
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 2 כפות ג'ינג'ר פרוס
  • 3 כפות עלי תה שחור או 2 שקיות
  • 2 כוסות חלב או חלב שיבולת שועל
  • סוכר חום לפי הצורך

הוראות הכנה:

  1. מניחים מקל קינמון, תרמילי הל, גרגירי פלפל וציפורן בקערת מכתש (או קרש חיתוך) ומשתמשים בעלי (או במחבת כבדה) כדי לכתוש מעט את התבלינים. לא מרסקים אותם לאבקה, רק מועכים מעט לחתיכות קטנות.
  2. בסיר בינוני מחממים את התבלינים הכתושים, מים וג'ינג'ר, מביאים לרתיחה על אש גבוהה,מנמיכים להבה לבינונית-נמוכה ומבשלים במשך 15 דקות או עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בכשליש.
  3. מוסיפים לסיר תה וחלב ומנמיכים את האש לנמוכה. מכסים וממשיכים לבשל במשך 5 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  4. מכבים את האש ומניחים לתה לשבת בסיר כ-5 דקות.
  5. מוסיפים סוכר חום לפי הטעם, מסננים במסננת דקה לתוך סיר אחר.
  6. שומרים את שאריות הצ'אי מכוסות במקרר עד 3-4 ימים. מחממים על הכיריים או במקציף חלב.

עוד מתכונים מעולים מהמטבח ההודי:

נסו גם את המשקאות הבאים:

דילוג לתוכן