סיר טיגון ללא שמן: איך הוא עובד ולמי הוא שימושי?

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

סיר טיגון ללא שמן | תמונה: shutterstock

ככל שהעולם מתקדם, אנחנו מגלים יותר ויותר מכשירים שנועדו להקל עלינו, לחסוך לנו זמן ולגרום לנו לחשוב – איך הסתדרנו בלי זה עד עכשיו? כשזה נוגע למטבח, יש אינספור אפשרויות ושימושים במכשירים וגאדג’טים שהומצאו בדיוק בשביל זה. הפעם החלטנו להתמקד בסיר מיוחד במינו, אשר אומר לנו שאפשר לטגן – בלי לטגן והיינו חייבים להבין במה מדובר.

מה זה סיר טיגון ללא שמן?

עולם הטכנולוגיה כל כך מתקדם בשנים האחרונות, שכבר קשה לנו לעקוב אחרי כל ההתפתחויות האחרונות בשוק. אז נכון, לא כל דבר שיוצא לשוק הוא בהכרח נחוץ ואי אפשר לעבור על סדר היום בלעדיו. יותר נכון, רוב הדברים שאנו משתמשים בהם במטבח נועדו לסייע לנו ולחסוך לנו זמן, מצרכים וכוח פיזי ולאו דווקא להחליף אותנו או לעשות את כל העבודה בשבילנו. לכן החלטנו להתעכב על הסיר הספציפי הזה. אתם כנראה שמעתם עליו לא מעט וכנראה יש לכך סיבה – סיר ללא טיגון. אז כדי שתוכלו לעשות לעצמיכם קצת סדר בראש, הנה כמה דברים שכדאי לדעת עליו:

צורת הסיר
אז נכון שקוראים לזה “סיר”, אך צורתו הפורמלית של הסיר הזה היא לא לגמרי כמו שאתם רגילים וזוכרים. מדובר בעצם במכשיר שדומה בצורתו קצת יותר לבר מים, כאשר יש לו גדלים שונים וצורות שונות, מעוגלות או מרובעות יותר, תלוי במותג שבו תבחרו.

מפרט טכני
החומרים מהם עשויים הסירים יהיו מותאמים לשימוש חשמלי בהתחשבות בטמפרטורות הגבוהות אליהן הם מגיעים, כמו למשל הסיר טיגון של טפל המגיע מחומר טפלון, קיבולת נפח של ליטר או יותר ועם מיכל נשלף.

איך זה עובד?
האוכל שאנו מטגנים בסיר רגיל, מתבשל בטמפרטורה הגבוהה של השמן. לעומת זאת, בסיר טיגון ללא שמן, האוכל מתבשל “על אוויר” ומקבל את המרקם הקריספי שאותו מקבלים מטיגון רגיל. ישנה סירקולציה של אוויר חם בטמפרטורה גבוהה מאוד, אשר מסתובב במהירות גבוהה בתוך המכשיר. בתוספת של כף שמן אחת בלבד, בעצם נוצרת התחושה של הקריספיות בשכבה העליונה של האוכל ורכות בפנים.



אז למה הסיר הזה מומלץ ולמי הוא מתאים?

שאלה מצוינת! בדרך כלל מציגים לנו מוצר חדש כמשהו שאי אפשר לעמוד בפניו ואנחנו משוכנעים שאותו אנחנו חייבים לקנות בזה הרגע. אך מה השימוש הפרקטי במוצר ולמה זה יועיל לנו בסופו של יום?

  • כסף – אין צורך להשתמש בחצי כוס שמן כדי לקבל את המרקם הקריספי הזה שאותו כולנו כל כך אוהבים. לכן גם חסכנו לעצמינו שמן וגם כסף על בקבוק שמן חדש.
  • בריאות – כולנו יודעים ששמן זה דבר לא בדיוק “בריא”, לכן ככל שנרבה להשתמש בו פחות כך נחסוך לעצמינו בעיות וקלוריות מיותרות.
  • זמן – בכל הקשור לזמן ההכנה, אין מה להתחרות בסיר הטיגון מאחר והוא עושה את העבודה לבד ולא צריך לעמוד לידו. האוכל מתבשל ומגיע לטמפרטורת החום הרצויה, בלי השגחה.
  • ניקיון – לא, אתם לא פטורים מניקיון לחלוטין, אך אין ספק שמדובר בהרבה פחות שמן להתעסק איתו ומי כמונו יודע ששמן ומים הם לא בדיוק החברים הכי טובים. לכן כשמדובר בניקיון סיר הטיגון שלכם, אתם יכולים להיות בטוחים שההתעסקות איתו תהיה הרבה פחות מעיקה.



ומה אוכלים?

צ’יפס: כמה שאנחנו אוהבים צ’יפס, אבל מי לא בעצם? רק חבל שזה מתלווה לכמויות אדירות של שמן שאיתן צריך לטגן את הכמה צ’יפסים הקטנים שנגמרים בלי ששמנו לב אפילו. אז בדיוק בשביל זה, הסיר טיגון ללא שמן הוא דווקא פתרון נהדר. ואם עדיין אין לכם את הסיר המדובר, נסו להכין צ’יפס בתנור.

שניצלים: ארוחת צהריים/ערב שהכי קל להכין, זה בהחלט השניצלים. בתוספת של פירה או כל תוספת שאוהבים בצד, יש לנו ארוחה טעימה ומשביעה במיוחד. אך מה לעשות, כדי ששניצלים יהיו שניצלים ולא רק חזה עוף, צריך לטגן אותם. לא עוד – בעזרת הסיר החדש שלכם, תוכלו להכין שניצלים בעלי מרקם קריספי וטעים כמו בטיגון ומצד שני לא ספוגים בשמן ויותר דומים במראה לשניצל אפוי. הרבה יותר בריא, זה בטוח! אפשר גם בתנור >> שניצל אפוי בתנור.

כנפיים: אולי עכשיו תהיה לכם סיבה טובה להכין כנפיים טעימות לנשנוש, בלי לפתוח מנגל שלם רק בשביל זה. זה בהחלט אפשרי ואף מומלץ להכין את הכנפיים ברוטב האהוב שאתם בוחרים, כאשר הכנפיים מתבשלות ונצלות בתוך סיר הטיגון תוך 20-30 דקות בלבד. בהחלט פתרון נהדר למי שמתגעגע לנשנושי כנפיים ככה באמצע היום. אפשר גם בתנור >> כנפיים בתנור.

צ’יפס בטטה: על אותו העיקרון כמו עם הצ’יפס הרגיל, יש לכם אפשרות להכין לעצמיכם חטיף צ’יפס בטטה ביתי בדיוק כמו שאתם אוהבים. עם כפית שמן זית אחת בלבד, קיבלתם את החטיף האהוב והמוכר שאותו מוכרים לכולנו בסופרים, ככה סתם באמצע היום – בבית שלכם! איזה כיף ויותר מזה, איזה טעים! אפשר גם בתנור >> צ’יפס בטטה בתנור.

ירקות: יש אינספור אפשרויות להכנת ירקות, נכון שהירקות שלנו יכולים להסתפק בתנור, אך מאחר ומדובר בסיר טיגון מיוחד הפועל במהירות ובחום הרבה יותר גבוהה, התוצאה היא יותר מידית וכמובן, טעימה! כדאי לנסות במידה ותחליטו לרכוש לעצמיכם את הסיר טיגון החדש שלכם. אפשר גם בתנור >> אנטיפסטי ירקות בתנור.

דגים: לקהל אוהבים הדגים, אתם יודעים שאין דבר כזה ארוחה בלי דג, אז למה שלא תפנקו את עצמיכם בדג בסיר טיגון ללא שמן? כל מה שצריך לעשות זה לתבל את הדג ברוטב המועדף ולהכניס לסיר. האוויר החם כבר יעשה את העבודה ואתם תקבלו ארוחה טעימה ומשביעה בלי להתעסק עם תבניות אפייה ושמן טיגון. אפשר גם בתנור >> פילה אמנון בתנור.

לסיכום: בסך הכל, אנחנו לגמרי בעד הסיר טיגון ללא שמן, מהרבה בחינות שכבר מנינו מעלה. זה חוסך לכם לא מעט התעסקויות וכמובן, מטגן את האוכל שאתם אוהבים בכמות קטנה מאוד של שמן זית. מצד שני, אי אפשר להתכחש לעובדה שאוכל מטוגן בשמן רגיל צבר את המוניטין שלו לאורך השנים לא סתם. הטעם שאותו אנחנו מכירים אחרי שהצ’יפס או השניצל טוגן בשמן עמוק, הוא בהחלט לא אותו הטעם שתקבלו לאחר הטיגון בסיר טיגון החדש. אך אף אחד לא אמר שצריך להיפרד לשלום מהטיגון העמוק שאותו כולנו מכירים, מהימים שסבתא הייתה מכינה לנו שניצלים בצהריים. אפשר תמיד לשלב בין השניים ולהכין את האוכל שאנחנו רוצים בצורה שאנחנו אוהבים.

בפעם שעברה בדקנו איזה סוג של כיור מטבח מתאים למי, בקרו בכתבה הזאת ובעוד מדריכי קנייה מעניינים במדור הבא >> מדריכי קנייה

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *