מתכון מדהים לעוגת גבינה קרה עם שוקולד צ'יפס ובראוניז! שילוב מנצח לעוגה מרשימה ואפילו קלה להכנה! ואם כל זה לא מספיק, העוגה הנהדרת הזאת גם ללא גלוטן.
זמן הכנה: 25 דק' | זמן אפייה: 50 דק' | סה"כ: שעה ו-15 דק'
מצרכים:
- 1 חבילת תערובת מוכנה להכנת בראוניז ללא גלוטן
- 1/3 כוס מים
- 1/3 כוס שמן
- 1 ביצה גדולה
- 450 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס מיני שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל- 160מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ.
- מערבבים בקערה את תערובת הבראוניז, מים, שמן וביצה עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים לתבנית האפייה ומשטחים בצורה אחידה.
- אופים 45-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין בתבנית.
- מקציפים במיקסר במהירות בינונית את גבינת השמנת והסוכר, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
- בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצפת רכה ואוורירית.
- מקפלים את הקצפת לתערובת גבינת השמנת, מוסיפים את שבבי השוקולד ומערבבים בעדינות.
- שופכים את התערובת על בסיס העוגה ומיישרים.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
בתאבון!