FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

עוגת זברה וניל-שוקולד ללא אפייה

עוגת זברה בטעמי גבינה, וניל ושוקולד על בסיס קראנץ' מפנק וכל זה בלי לאפות בכלל! העוגה סופר מגבינה והכי כיף שהיא גם קלה להכנה.

מתכון לעוגת זברה ללא אפייה

זמן הכנה: 45 דק' | זמן קירור: 8-12 שעות

מצרכים:

לבסיס העוגה:

  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות סוכר

למילוי הזברה:

  • 250 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם יוגורט
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב 3%
  • 1 שקית אבקת ג'לטין
  • 100 גרם שוקולד חלב או מריר
  • 3 כפות אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  1. מכינים תבנית קפיצית נשלפת בקוטר 20 ס"מ. מרפדים את התבנית והדפנות בנייר אפייה (את הדפנות אפשר לרפד בשקף לעוגה במקום)

להכנת בסיס העוגה:

  1. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים במרקם חולי עדין.
  2. מוסיפים חמאה מומסת וסוכר ומערבבים עד לאיחוד.
  3. משטחים בתבנית האפייה, מיישרים ומהדקים היטב לתחתית.
  4. מכניסים לקירור לחצי שעה לפחות.

להכנת הקרם:

  1. מקציפים במיקסר ידני גבינת שמנת ויוגורט עד לאיחוד.
  2. מוסיפים אבקת סוכר, תמצית וניל, שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם חלק.
  3. יוצקים לסיר קטן חלב, מוסיפים אבקת ג'לטין, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כדקה, תוך כדי ערבוב, עד שכל הג'לטין נטמע בחלב. חשוב לא להרתיח את הג'לטין רק לחמם בעדינות. מצננים 2 דקות.
  4. יוצקים את תערובת החלב והג'לטין לתוך בלילת הגבינה ומקציפים לאיחוד.
  5. מחלקים את הבלילה לשתי קעריות בכמות שווה.
  6. שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים במיקרוגל 30 שניות.
  7. מוסיפים את השוקולד המומס לאחת הקעריות, מנפים פנימה גם את אבקת הקקאו ומערבבים היטב לאיחוד.

להרכבת העוגה:

  1. מוציאים את תחתית העוגה מהמקרר.
  2. משתמשים בשתי מצקות מרק, אחת לכל בלילה.
  3. מתחילים עם הבלילה הלבנה, יוצקים במרכז תחתית העוגה כף מהבלילה בעזרת המצקת וממתינים מספר שניות שהבלילה תתרחב.
  4. לאחר מכן יוצקים במרכז העיגול הלבן מצקת מבלילת השוקולד ושוב ממתינים מספר שניות.
  5. ממשיכים לצקת בזהירות מהבלילה לסירוגין, עד שכל הבלילה נגמרת.
  6. מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל – 8-12 שעות.
  7. להגשה משחררים בזהירות את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה יפה.
  8. לחיתוך העוגה משתמשים בסכין חדה ומנגבים אותה בנייר סופג בין חיתוך לחיתוך, כך שהצורה של העוגה תישמר.
    בתאבון!

עוד עוגות מיוחדות בקלות

חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *