רוטב חמוציות ביתי שמשתלב נהדר כמעט בכל ארוחה – מזלפים ממעט ממנו על בשר או משתמשים כבסיס לרוטב לסלט (מצורף הסבר בתחתית המתכון) ובכלל מורחים על פרוסת לחם וחמאה ונהנים. מתכון לרוטב חמוציות ביתי – וגם כל מה שכדאי לעשות איתו
מתכון לרוטב חמוציות
מצרכים:
- 300 גרם חמוציות (אפשר להשתמש בחמוציות טריות או קפואות מופשרות)
- 1 כוס סוכר סוכר
- 1 כוס יין אדום יבש
הוראות הכנה:
- על להבה בינונית מניחים סיר בינוני ובו מחממים את הסוכר והחמוצית.
- מוסיפים לסיר את היין, תוך כדי ערבוב.
- מביאים את התערובת לרתיחה וברגע שרותח
- מנמיכים ללהבה הכי קטנה.
מבשלים את הרוטב כ-12 דקות, עד שהחמוציות - מתרככות ומתפרקות , כאשר מידי פעם מערבבים את הרוטב.
- סוגרים להבה ומניחים לרוטב להתקרר לטמפרטורת החדר.
מה עושים עם רוטב חמוציות?
מלבד היותו רוטב במרקם של ריבה, רוטב חמוציות יכול לשמש אתכם למגוון שימושים, הנה כמה רעיונות להשתמש בו בארוחות השונות שלכם
- מגישים בארוחת בוקר מושקעת לצד לחם טרי וחמאה.
- מגישים לצד צלי בשר או נתח הודו שלם בתנור, זה עושה לו פלאים!
- הופכים אותו לרוטב חמוציות ומגישים עם סלט ירוק – מערבבים 1/2 כוס רוטב חמוציות מוכן עם 2 כפות רוטב בלסמי, 2 כפות חומץ יין לבן ו-1/4 כוס מים.
- משתמשים בו להכנת עוגיות ריבה / עוגת ריבה וכד'..