FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קרם חצילים אפויים לשדרוג כל מאפה

קרם החצילים עשוי מחצילים אפויים וטחינה גולמית, הוא מעולה כמטבל או למריחה על לחם קלוי וגם מתאים מאוד לשדרוג כל מאפה (ניתן להכין איתו גם מאפה ממולא). מתכון לקרם חצילים ביתי קל ומהיר להכנה שתוכלו לשמור במקרר עד 3 ימים.

מתכון לקרם חצילים

מצרכים:

  • 2 חצילים גדולים
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה טרייה להגשה

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-240 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בעזרת מזלג יוצרים חורים בחצילים, מניחים על התבנית ואופים 45 דקות, עד שהחציל מתרכך.
  3. מצננים מעט, חוצים אותם ובעזרת כף מוציאים את תוכן החציל ומעבירים למעבד מזון.
  4. מוסיפים מיץ לימון, שום, שמן זית, טחינה ותבלינים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  5. מעבירים לקערה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכוני חצילים שאסור לפספס:

  1. סלט חצילים אפוי בתנור (פיקנטי)
  2. מפרום חצילים ברוטב עגבניות עסיסי
  3. חצילים בתנור • איך מכינים ומה לעשות איתם?
  4. חצילים מטוגנים בציפוי פירורי לחם (שניצל חציל)
  5. סלט חצילים אפוי בתנור
דילוג לתוכן