איפה כדאי לאחסן כל פרי, כמה זמן נשמרים הפירות ומה עושים עם חצאים? לפניכם רשימה של פירות, כל פרי ואופן האחסון שלו.

מלון
על השיש
ללא עטיפה עד הפתיחה, עטוף בניילון נצמד לאחר הפתיחה
נשמר כ-5 ימים לאחר הפתיחה

תפוח עץ
במגירת הפירות במקרר
ללא עטיפה
נשמר כ-3 שבועות

אבוקדו
לפני שהבשיל: על השיש, לא עטוף
לאחר ההבשלה: במקרר עטוף בניילון נצמד
5 דרכים לשמור על חצי אבוקדו
נשמר כ-4 ימים לאחר שהבשיל

בננה
על השיש
ללא עטיפה
נשמר כ-3 ימים לאחר ההבשלה

פירות הדר (כולל לימון)
במגירת המקרר
שלמים: ללא עטיפה, חצויים: עטופים בניילון נצמד
נשמרים כשבועיים לפני הפתיחה, עד 3 ימים לאחר הפתיחה

ענבים
במגירת המקרר
עדיפות לאחסון בשקית ניילון
נשמרים כ 1-2 שבועות

אפרסק / נקטרינה / שזיף
על השיש עד התרככות, במגירת המקרר לאחר ההתרככות
ללא עטיפה
נשמרים כ 5 ימים לאחר ההתרככות

אגס
על השיש
ללא עטיפה
נשמרי כ-4 ימים לאחר הבשלה

עגבניות שרי
על השיש
ללא עטיפה במיכל מאוורר
נשמר כ-5 ימים