מבין כל מטעמי החגים, סופגניות של חנוכה הן בין המאכלים הבולטים והטעימים ביותר. אנחנו אוהבים אותן שמנמנות, מלאות בריבה או מצופות בשוקולד. אבל איך גורמים לסופגניות הביתיות להיות מקצועיות, אווריריות וטעימות בדיוק כמו אלה של המאפייה? זה פשוט – נמנעים מהטעויות הבאות ונהנים! אז איך מכינים סופגניות מקצועיות ומה אנחנו עושים לא נכון בעת הכנת סופגניות ביתיות?
1. לא לשים את בצק הסופגניות מספיק.
התוצאה: סופגניות מתכווצות לאחר הטיגון. כדי שסופגניות יצאו אווריריות ותפוחות, הבצק חייב לעבור לישה טובה כדי לפתח את הגלוטן שבו. בעצם, על בצק הסופגניות לעבור לישה פעמיים, בפעם הראשונה תהיה זו לישה ארוכה ובפעם השנייה לישה קצרה וחזקה.
איך ללוש סופגניות? לישה ראשונה צריכה להיות ארוכה, הלישה הטובה ביותר לבצק סופגניות תיעשה במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה למשך כ-6 דקות לפחות. לישה שנייה תהיה לישה ידנית חזקה במטרה להוציא את האוויר, לישה של כ-3 דקות לערך.
2. לא נותנים לבצק הסופגניות לנוח.
התוצאה: כדורי בצק כבדים במקום סופגניות. בצק שמרים מצריך התפחה, גם כשמדובר בסופגניות. האוויר שייכנס לבצק בעת התפיחה, הוא מה שיתן לסופגניה את הקלילות שלה ואת האפקט המקצועי של המאפיות.
אז איך עושה את זה נכון? בצק סופגניות מצריך 2 התפחות, האחת לפני יצירת כדורי הסופגניות והשנייה לאחר מכן. שתי ההתפחות צריכות להיות עד להכפלת נפח הבצק. הניחו את הבצק במקום חמים ויבש ותנו לו לתפוח עד להכפלת הנפח, לושו שנית, צרו כדורים והניחו להתפחה שנייה. אם מזג האוויר קריר וחורפי, הנה 8 שיטות להתפחת בצק שמרים בחורף.
הידעתם? הפס הבהיר שאותו אנחנו מכירים מהמאפיות המקצועיות מעיד על קלילות הסופגנייה והאוויר שבה. כאשר בצק הסופגניות קל, הסופגניות יצופו בשמן וכך נקבל סופגנייה שחומה עם קו בהיר בצדדים.
3. לא שומרים על צורת הסופגניות.
התוצאה: סופגניות לא עגולות לגמרי. סופגניות טעימות גם אם צורתן לא מושלמת, אבל אם אתם מחפשים סופגניות עגולות בצורה מושלמת, אתם צריכים להשקיע. לא מספיק לזרוק את הסופגניות לשמן בעדינות, הפעלת לחץ על הבצק בעת הכנסתו לשמן תגרום לו לאבד נפח וצורה.
אז איך שומרים על סופגניות עגולות? לאחר יצירת כדורי הסופגניות (ולפני התפחה שנייה) גוזרים ניירות אפייה לריבועים בגודל 7X7 ס"מ ומניחים על משטח העבודה. יוצרים כדורי בצק ומניחים כל כדור במרכז ריבוע נייר האפייה. מעבירים את הסופגניות לשמן בזהירות עם נייר האפייה, לאחר מספר דקות נייר האפייה מתנתק ויוצא בקלות.
רוצים עוד מתכונים לחנוכה?
מוזמנים לבקר בעמוד מתכונים לחנוכה המרכז מגוון מתכונים טעימים במיוחד!
4. לא מקפידים על טמפרטורת שמן מתאימה.
התוצאה: סופגניות בהירות ספוגות בשמן / סופגניות כהות שרופות. טמפרטורת השמן חשובה מאוד להצלחת הסופגניות. אם השמן קר מידי זמן הטיגון יתארך ותתקבלנה סופגניות בהירות וספוגות בשמן. שמן חם מידי ישרוף את הסופגניות מבחוץ בזמן שהחלק הפנימי יישאר בצקי.
אז מה היא הטמפרטורה המומלצת לטיגון סופגניות? 160 מעלות זו היא הטמפרטורה האופטימלית לטיגון סופגניות. במידה ויש לכם מדחום בישול, פשוט הכניסו אותו לשמן והמתינו להגיעו ל-160 מעלות. במידה ואין לכם מדחום, השיטה הטובה ביותר היא לטגן סופגנייה אחת ולפתוח שעון – במידה והצד שבשמן משחים אחרי 2 דקות טיגון (פחות או יותר), כנראה שהשמן בטמפרטורה המתאימה, אם הוא נשאר בהיר – יש צורך להמשיך ולחמם את השמן.
5. לא נותנים לסופגניות להתקרר.
התוצאה: סופגנייה מאבדת מנפחה ואבקת הסוכר נעלמת. הוצאתם את הסופגניות מהשמן ועכשיו אתם רוצים למלא אותן, חכו! חיתוך ומילוי הסופגניות כשהן חמות מידי יגרום לסופגנייה לאבד מנפחה, גם אבקת הסוכר תיעלם אם תפזרו אותה על סופגניות חמות.
אז מה עושים? זה פשוט – מניחים את הסופגניות על נייר סופג וממתינים לצינון. הטמפרטורה המושלמת למילוי והגשת סופגניות היא קצת יותר מטמפרטורת החדר, כאשר ניתן להחזיק את הסופגניות ביד בלי בעיה. הסופגניות התקררו? עכשיו ניתן למלא אותן ולפדר באבקת סוכר.
אז מה עם מתכון אתם שואלים? המתכון הבא משלב בתוכו את כל השלבים להכנת סופגניות מושלמות לחנוכה:
הן מלאות בשמן ואנחנו מתים עליהן! גם אתם לא יכולים לחכות לחנוכה? זה הזמן להכין סופגניות בבית! מתכון מנצח לסופגניות מתוקות מקמח שמרים – אם עד היום חשבתם שסופגניות של בית לא יוצאות יפות, אתם עומדים לשנות את דעתכם. על ידי FoodisGoodמתכון: סופגניות ביתיות אליפות 😍
עוד מתכונים מומלצים:
מתכון לספינג' מושלמים מתכון לסופגניות אשל כמו של פעם מתכון לצ'ורוס ספרדיים מעולים לחנוכה מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלות לילידים