זה לא ערב סרט בלי פופקורן, ובואו נודה בזה, כמה שאנחנו אוהבים פופקורן במיקרוגל – אין על פופקורן בסיר! המדריך הבר ילמד אתכם איך להכין פופקורן בסיר בקלות וביעילות.
זמן הכנה: כ- 5 דק'
מצרכים:
- 4 כפות – שמן
- 1 כוס – גרעיני פופקורן
- מלח
אופן ההכנה:
- משתמשים בסיר גדול עם תחתית עבה – מדליקים להבה בינונית, מוסיפים לסיר את השמן ולאחר מכן את גרעיני הפופקורן, לא מחכים שהשמן יתחמם אלא מוסיפים את גרעיני התירס מיד.
- מכסים את הסיר עם מכסה שמתאים וממתינים. לאחר 2-3 דק' הגרעינים יתחילו להתפוצץ בסיר, אין לפתוח את המכסה עד להשלמת התהליך.
- הפופקורן מוכן כאשר ישנו מרווח של 2 שניות בין קולות הפיצוץ של הגרגרים.
- כשמוכן מכבים את הלהבה וממתינים עם מכסה סגור עוד כדקה.
- שופכים לקערה גדולה ומיד ממליחים היטב.
- על כוס גרעיני תירס בדר"כ שמים שליש כפית מלח – כמובן שתמיד אפשר עוד.
- מאחר ואי אפשר לפתוח את המכסה בזמן התהליך – ניתן לנער בזהירות את הסיר מצד לצד.
- במידה והפופקורן לא קופץ – יש להגביר את האש, במידה ועדיין לא קופץ כדאי לוודא שהוא טרי.
תוספות מהנות מעל הפופקורן:
- פפריקה מתוקה / חריפה.
- אבקת שום.
- כמון.
- אבקת קינמון.
- גבינת פרמזן מגוררת.
- זעתר.
- אורגנו.
- שמן זית, מלח ופלפל שחור.