FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוגת פולנטה ותפוזים במרקם עדין

עוגת אמצע שבוע מיוחדת וטעימה. העוגה משלבת פולנטה (קמח תירס דק) ותפוזים ולה מרקם רך ועדין. מתאימה מאוד לאוהבי עוגות תפוזים ולא רק. ניתן להכין גם עוגה ללא גלוטן ע"י שימוש בקמח שקדים.

מתכון לעוגת פולנטה תפוזים

 זמן עבודה: 15 דקות | אפייה: 45 דקות | סה"כ: שעה

מצרכים:

  • 125 גרם קמח לבן / קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן
  • 50 גרם קמח תירס עדין
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 125 מ"ל שמן
  • מיץ מ – 3 תפוזים גדולים
  • 1/2 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 23 ס"מ בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה קמח, פולנטה, אבקת אפייה ומלח.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים עם מחצית אבקת הסוכר, עד לקבלת מרקם אוורירי.
  4. בעזרת מרית מקפלים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
  5. מעבירים לתבנית האפייה ואופים 45 דקות, או עד קיסם שננעץ יוצא יבש.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים למשך 5 דקות.
  7. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הזיגוג:  שופכים מיץ תפוזים ואבקת הסוכר שנותרה לסיר בישול קטן ומבשלים על אש בינונית, עד שהסוכר נמס. מניחים בצד.
  8. כשהעוגה עדיין חמה מברישים את כל הזיגוג על פני העוגה. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים עם קצפת או קרם פרש.
    בתאבון!

אז מה עוד מכינים עם קמח תירס?

עוד גרסאות לעוגות תפוזים:

 

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *