לקראת החג – מתכון פשוט וטעים ללביבות תפוחי אדמה רכות מפנים וקריספיות מבחוץ בתוספת גבינת מוצרלה ותבלינים. מנה נהדרת לימי פסח לילדים ולכל המשפחה!
זמן הכנה: 15 דק' | זמן טיגון: 15 דק' | סה"כ: חצי שעה
מצרכים:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 1 בצל גדול
- 2 ביצים
- 4 כפות קמח מצה
- 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת (אם אין אפשר להשתמש בצהובה)
- 1 כפית אבקת מרק כשרה לפסח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- שמן לטיגון
הוראות הכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה. מעבירים למסננת להגרת נוזלים.
- קוצצים דק את הבצל, סוחטים ומעבירים לקערה. סוחטים היטב את תפוחי האדמה ומוסיפים לבצל.
- מוסיפים ביצים, קמח מצה, גבינה ותבלינים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית, יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים 3-5 דקות מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות.
- מוציאים ומניחים על נייר סופג. מקשטים בבצל ירוק ומגישים חם לצד שמנת חמוצה או כל רוטב שאוהבים.
בתאבון!