FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טחינה – ערכים תזונתיים, טיפים ומתכונים שימושיים

מלבד השימוש הקולינרי שלה, הטחינה מציעה מספר יתרונות בריאותיים.

איזה ויטמינים וערכים תזונתיים נמצאים בטחינה?

טחינה מלאה בשומנים, ויטמינים ומינרלים בריאים. למעשה, כף אחת (15 גרם) מספקת יותר מ- 10% מהערך היומי לחומרים מזינים מסוימים.

ערכים תזונתיים ל-100 גרם טחינה:

  • שומנים: 54 גרם
  • נתרן: 115 מיליגרם
  • אשלגן: 414 מיליגרם
  • פחמימות: 21 גרם
  • חלבון: 17 גרם
  • סידן: 426 מיליגרם
  • ברזל: 9 מיליגרם
  • מגנזיום: 95 מיליגרם

כף אחת (15 גרם) טחינה מכילה:

  • תיאמין: 13% מהצריכה היומית המומלצת
  • ויטמין B6: 11% מהצריכה היומית המומלצת
  • זרחן: 11% מהצריכה היומית המומלצת
  • מנגן: 11% מהצריכה היומית המומלצת

טחינה היא מקור נהדר לזרחן ולמנגן, ששניהם ממלאים תפקידים חיוניים בבריאות העצם. הוא גם עשיר בתאמין (ויטמין B1) וויטמין B6, החשובים לייצור אנרגיה.

כמה קלוריות יש בטחינה?

594 קלוריות לכל 100 גרם טחינה.

האם טחינה נחשבת לבריאה?

כן, טחינה נחשבת למאכל בריא. למעשה, לטחינה 7 יתרונות בריאותיים ששווה להכיר:

  • עשירה בנוגדי חמצון
  • עשויה להפחית את הסיכון למחלות כמו סוכרת ומחלות לב.
  • עשירה בסידן ובכך מחזקת את העצמות
  • מכילה כמויות גבוהות של ברזל (קליק למתכונים עשירים בברזל)
  • מסייעת לחיזוק מערכת העצבים המרכזית
  • מגבירה את האנרגיה
  • משפרת את תהליכי העיכול ובכך מסייעת גם לדיאטה

האם טחינה משמינה?

כן, טחינה משמינה – למעשה ב-100 גרם יש כמעט 600 קלוריות. כך שאם מסתפקים בכף (15 גרם שווה ל- 90 קלוריות). חשוב לציין שהטחינה אמנם משמינה אך מדובר בשומן איכותי שמסייע לתחושת שובע לאורך זמן.

איך מכינים טחינה?

הכנת טחינה זה דבר פשוט. זקוקים רק למצרכים הבאים:

  • 2 כוסות (284 גרם) זרעי שומשום.
  • 1-2 כפות שמן, כמו אבוקדו או שמן זית.

אופן ההכנה:

  1. בסיר יבש גדול, קולים את זרעי השומשום על אש בינונית עד שהם זהובים ומעלים ריח. מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
  2. במעבד מזון טוחנים את זרעי השומשום. מטפטפים באטיות לאט בשמן עד שהעיסה מגיעה לעקביות הרצויה.

טחינה גולמית היא גם אופציה. כדי לעשות זאת, מדלגים  על השלב הראשון במתכון. עם זאת, מחקרים מסוימים מצביעים על כך שקליית זרעי שומשום מגדילה את היתרונות התזונתיים שלה.

ראה גם -מתכון לטחינה + מרכיב מפתיע שמשפר את המרקם

איך לאחסן טחינה?

לפני הפתיחה, כדאי לאחסן טחינה במקום יבש וקריר, רחוק מאור שמש ומקור של חום. המזווה או הארון במטבח הם אפשרות טובה לקופסה שלא נפתחה.

לאחר שפותחים את הטחינה, הדבר הראשון שכדאי לזכור הוא לוודא שהקופסה סגורה היטב בזמן שהיא לא בשימוש.

כשמדובר על אחסון לאחר הפתיחה – זה תלוי. למרות שבדרך כלל מומלץ להקפיד על שמירה במקרר, אנשים רבים עדיין שומרים בארון, ויש סיבה טובה לכך – לאחר הפתיחה אחסון במקרר ממקסם את חיי המדף, אבל למי שמתכנן להשתמש בתכולת הטחינה למשך שבועות, קירור אינו ממש הכרחי ואפילו לא בהכרח כדאי -האחסון במקרר במקרר הופך אותה לעבה יותר ועלול בהחלט להרוס את חוויית הטחינה.

ניתן לשפר את המרקם על ידי מיזוג הטחינה שקוררה עם מעט מים או שמן זרעי שומשום.

טיפ אחרון, עיון בתווית המוצר לקבלת מידע על אחסון. ישנם יצרנים שממליצים על אחסון הטחינה שלהם במקרר לאחר הפתיחה. ואם הם כן, כדאי לפעול על פי ההוראות.

כמה זמן ניתן לשמור טחינה?

לטחינה יש חיי מדף ארוכים למדי אך קשה לקבוע כמה זמן בדיוק. דבר אחד חשוב לזכור – טעם הטחינה נפגם לאורך זמן.  במידה והטחינה אורגנית, כדאי להשתמש בה לא יותר מ- 6 חודשים.

דילוג לתוכן