FoodisGood

איך להכין רוטב טריאקי לסושי

הידעתם? אפשר להכין רוטב טריאקי בבית ממש בקלות! לפניכם מתכון לרוטב טריאקי ביתי שמתאים לכל מטרה, גם לסושי. ויד גם רעיונות מעולים להכנה עם טריאקי.

מתכון לרוטב טריאקי ביתי

מצרכים:

  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מירין
  • 2 כפות סוכר
  • אופציה לשדרוג: 1 כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • אופציה לשדרוג: 1 כפית שום כתוש

הוראות הכנה:

  1. בסיר קטן מחממים על להבה בינונית-גבוהה רוטב סויה, מירין וסוכר.
  2. טועמים את הרוטב ומוסיפים עוד כפית סוכר אם רוצים.
    אם משתמשים בשום או ג'ינג'ר מוסיפים אותם גם כן לסיר הרוטב.
  3. ממשיכים בבישול הרוטב על להבה בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב, מביאים לרתיחה.
  4. כשרותח מורידים ללהבה נמוכה וממשיכים בבישול עוד כמה דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. כ-4 דקות בישול.
  5. מסירים מהאש ומניחים לרוטב הטריאקי להתקרר.
    להכנת רוטב טריאקי לסושי: אם הוספתם שום או ג'ינג'ר יש להעביר את הרוטב במסננת עדינה כדי להגיע למרקם החלק של רוטב טריאקי לטבילת הסושי.

מתכונים נוספים לארוחת סושי מושלמת:

איך לאחסן רוטב טריאקי?

אפשר בהחלט להכין רוטב טריאקי מבעוד מועד ולאחסן אותו במקרר. מומלץ להכין כמות כפולה מהרוטב לשם אחסון. שמרו את הרוטב המוכן בכלי פלסטיק עם מכסה והשתמשו בו עד לשבועיים ממועד האחסון. *שימו לב: הטעם יהיה במיטבו עד לשבוע מאחסון הרוטב.

מה עוד עושים עם רוטב טריאקי?

דילוג לתוכן