FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שניצל וינאי • שניצל עגל דק בציפוי פריף

אחת המנות המסורתיות ביותר באוסטריה, שניצל עגל דק, עטוף בפירורי לחם ומטוגן במחבת. מדובר במנה קלה להכנה  ומאוד מוצלחת שכולם אוהבים. הכי כדאי להגיש את השניצל לצד צ'יפס ביתי או פירה ומטבלים והוא מתאים מאוד גם להגשה בתוך באגט עם ממרחים וסלטים.

מתכון לשניצל עגל וינאי

זמן עבודה: 10 דקות | זמן טיגון: 25 דקות | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 4 שניצל עגל טרי דקים (כ- 1/2 ק"ג בשר)
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם עדינים
  • שמן לטיגון
  • להגשה: צ'יפס קריספי או פירה

הוראות הכנה:

  1. מניחים כל נתח עגל בין 2 נייר אפייה או ניילון נצמד ומשטחים בעדינות בעזרת פטיש שניצלים, עד שהם הופכים לדקים וגדולים.
  2. מניחים קמח ומלח בצלחת גדולה ושטוחה.
  3. טורפים בעדינות את הביצים בצלחת עמוקה גדולה.
  4. מעבירים את פירורי הלחם לצלחת שטוחה גדולה.
  5. טובלים את הבשר בקמח ומנערים.
  6. טובלים בביצים ומאפשרים לעודף הביצים לטפטף חזרה לצלחת.
  7. לבסוף מצפים בפירורי הלחם בעדינות, בלי להדק.
  8. מחממים שמן במחבת גדולה ושטוחה, על להבה בינונית כ-5 דקות.
  9. מכניסים את השניצל למחבת רק כשהשמן חם. אפשר לבדוק בעזרת הכנסת כף עץ לשמן, אם נוצרות בועיות מסביב, השמן מוכן.
  10. מטגנים כל שניצל בנפרד, 2-3 דקות מכל צד, עד שהשניצל זהוב.
  11. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  12. מגישים לצד לימון וסלט או צ'יפס.
    בתאבון!

עוד מתכוני שניצל קלאסיים:

  1. שניצל ביתי • מתכון לשניצל זהוב ופריך + 4 ציפויים מיוחדים
  2. שניצלונים בבירה – מתכון קל וטעים
  3. כדורי שניצל – כדורי עוף ותירס ביתיים
  4. מתכון לשניצל ממולא בבשר / פטריות / בטטה
דילוג לתוכן