
אושפלאו בורגול עם בשר וגזר
על ידי המטבח של שרית בשר, תוספות
בכל שישי אני מכינה כמה סוגי אורז, השישי החלטתי לגוון ולנסות רעיון שישב לי בראש כבר כמה זמן - אושפלאו של בורגול ובשר. התבשיל התברר כהצלחה מסחררת ונכנס לתוספות הקבועות שלי לארוחת שבת!
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
25 דקות
30 דקות
55 דקות
- 6 סועדים
הוראות הכנה
את הבורגול משרים ב-2 כוסות מים רותחים למשך 20 דקות. לאחר השרייה מעבירים את הבורגול למסננת וסוחטים אם הנוזלים.
מחממים שמן בסיר ומטגנים קוביות בצל, פרוסות דקות של בשר כתף (או בשר טחון), רצועות מאוד דקות של גזר (אני משתמשת בקולף מיוחד) ו-2 שיני שום כתושות. מטגנים הכל ביחד עד שהבצל מתרכך תוך ערבוב מידי פעם.
מוסיפים לסיר את הבורגול ומטגנים 5 דקות.
מוסיפים לסיר 3.5 כוסות מים, מלח ותבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות עם מכסה עד שהמים מתאדים לגמרי.
פותחים מכסה, מערבבים במרץ ומגישים.
לתבשיל הבורגול אפשר להוסיף איזה ירק שבוחרים חתוך לרצועות דקות במקום בגזר אבל מומלץ מאוד לנסות עם גזר ולטעום.
מומלץ >> מתכון לפילאף אורז עם בשר
אוהבים בורגול? אל תפספסו:
מבשלים בריא בעזרת המדריכים הבאים:
חדשים באתר
אולי יעניין אותך:












1 דירוגים וחוות דעת
אמילי
תודה על המתכון. הכנתי ויצאה מושלם