אושפלאו בורגול עם בשר וגזר

על ידי המטבח של שרית  ,

בכל שישי אני מכינה כמה סוגי אורז, השישי החלטתי לגוון ולנסות רעיון שישב לי בראש כבר כמה זמן - אושפלאו של בורגול ובשר. התבשיל התברר כהצלחה מסחררת ונכנס לתוספות הקבועות שלי לארוחת שבת!

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 25 דקות

    30 דקות

    55 דקות

  • 6 סועדים

מצרכים למתכון

2 כוסות בורגול

2 כוסות מים רותחים

2 פרוסות בשר כתף פרוס דק דק / 200 גרם בשר טחון

בצל גדול קצוץ

2 גזרים - רצועות דקות מאוד

2 שיני שום כתושות

שמן לטיגון

3.5 כוסות מים

מלח לפי הטעם

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון

פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

את הבורגול משרים ב-2 כוסות מים רותחים למשך 20 דקות. לאחר השרייה מעבירים את הבורגול למסננת וסוחטים אם הנוזלים.

מחממים שמן בסיר ומטגנים קוביות בצל, פרוסות דקות של בשר כתף (או בשר טחון), רצועות מאוד דקות של גזר (אני משתמשת בקולף מיוחד) ו-2 שיני שום כתושות. מטגנים הכל ביחד עד שהבצל מתרכך תוך ערבוב מידי פעם.

מוסיפים לסיר את הבורגול ומטגנים 5 דקות.

מוסיפים לסיר 3.5 כוסות מים, מלח ותבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות עם מכסה עד שהמים מתאדים לגמרי.

פותחים מכסה, מערבבים במרץ ומגישים.

לתבשיל הבורגול אפשר להוסיף איזה ירק שבוחרים חתוך לרצועות דקות במקום בגזר אבל מומלץ מאוד לנסות עם גזר ולטעום.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

אמילי

05/09/2018

תודה על המתכון. הכנתי ויצאה מושלם

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00