
אמפנדס בשר ביתיים
על ידי FoodisGood בשר, לחם ומאפים
כיסוני בצק ממולאים בבשר ופטריות שנקראים אמפנדס. האמפנדס אמנם דורשים קצת עבודה אבל המאפה שמתקבל הוא טעים ושווה את זה. אפשר למלא את הכיסונים בכל מיני מליות, אני בחרתי במלית בשר ופטריות.
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
45 דקות
40 דקות
1 שעה 25 דקות
- 22-24 אמפנדס
מצרכים למתכון
לבצק האמפנדס
4 כוסות קמח לבן
5 כפות שמן זית
חצי כף מלח
חצי כף סוכר
160 מ"ל מים פושרים
ביצה טרופה
למילוי בשר
כף שמן זית לטיגון
400 גרם בשר בקר טחון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
חצי כוס פטריות קצוצות
בצל בינוני קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
כפית שטוחה כמון
כפית פפריקה מתוקה
הוראות הכנה
מכינים בצק
מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. מוסיפים מים פושרים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
מכינים מלית בשר
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבשר עם הבצל והשום במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפטריות ותבלינים ומערבבים היטב. מטגנים הכל יחד עד שהבשר משחים. מניחים לצינון.
ממלאים את האמפנדס
מוציאים את הבשר מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח, חשוב לשים לב לא לרדד לבצק דק מידי, בערך 4 מ"מ עובי.
קורצים עיגולים בגודל 10 ס"מ ומוציאים את הבצק העודף.
מניחים במרכז כל אמפנדה כף מהמלית וסוגרים לחצי, מושחים את הקצוות בביצה טרופה ובעזרת מזלג מהדקים את הקצוות של האמפנדס כדי שלא יתפרקו ואז מגלגלים את הקצוות מעט כלפי פנים. עם הביצה שנשארה מושחים מעט את החלק העליון של האמפנדס.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את האמפנדס בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 11 דקות, או עד שהאמפנדס משחימים.
- שימו ❤️ המתכון מופיע באוסף: כיסונים • 7 מתכונים מומלצים
האם ניתן להקפיא אמפנדס?
כן! הכיסונים ניתנים להקפאה, לאחר שהתקררו עוטפים כל כיסון בנייר אפייה ומסדרים בקופסה אטומה. להפשרה יש לחמם במיקרוגל.
עוד מתכוני בשר טחון מעניינים שכדאי לנסות:
רוצים עוד השראה? כנסו לאוסף מתכוני בשר טחון (40+ מתכונים שווים) >> מתכוני בשר טחון

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
ענת
רציתי לדעת אם גם בתערובת הבצק צריך ביצה ?
הכנתי כרגע ומקווה שיהנו
טסי
נראה ממש טוב. נבדוק את האמפנדס בתור ארגנטינאית.
מהו המתכון לעוגיות קרם פטיסייר?
Orr Joffe
האמפנדס שהכנתי ממש לא הספיק להן 11 דק בתנור.. לפחות 20