אמפנדס בשר ביתיים

על ידי FoodisGood  ,

כיסוני בצק ממולאים בבשר ופטריות שנקראים אמפנדס. האמפנדס אמנם דורשים קצת עבודה אבל המאפה שמתקבל הוא טעים ושווה את זה. אפשר למלא את הכיסונים בכל מיני מליות, אני בחרתי במלית בשר ופטריות.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 45 דקות

    40 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • 22-24 אמפנדס

מצרכים למתכון

לבצק האמפנדס

4 כוסות קמח לבן

5 כפות שמן זית

חצי כף מלח

חצי כף סוכר

160 מ"ל מים פושרים

ביצה טרופה

למילוי בשר

כף שמן זית לטיגון

400 גרם בשר בקר טחון

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

חצי כוס פטריות קצוצות

בצל בינוני קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

כפית שטוחה כמון

כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה

מכינים בצק

מערבבים בקערה קמח, סוכר ומלח. מוסיפים מים פושרים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה בטמפרטורת החדר.

מכינים מלית בשר

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבשר עם הבצל והשום במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפטריות ותבלינים ומערבבים היטב. מטגנים הכל יחד עד שהבשר משחים. מניחים לצינון.

ממלאים את האמפנדס

מוציאים את הבשר מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח, חשוב לשים לב לא לרדד לבצק דק מידי, בערך 4 מ"מ עובי.

קורצים עיגולים בגודל 10 ס"מ ומוציאים את הבצק העודף.

מניחים במרכז כל אמפנדה כף מהמלית וסוגרים לחצי, מושחים את הקצוות בביצה טרופה ובעזרת מזלג מהדקים את הקצוות של האמפנדס כדי שלא יתפרקו ואז מגלגלים את הקצוות מעט כלפי פנים. עם הביצה שנשארה מושחים מעט את החלק העליון של האמפנדס.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את האמפנדס בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 11 דקות, או עד שהאמפנדס משחימים.

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

ענת

16/10/2017

רציתי לדעת אם גם בתערובת הבצק צריך ביצה ?
הכנתי כרגע ומקווה שיהנו

טסי

21/10/2016

נראה ממש טוב. נבדוק את האמפנדס בתור ארגנטינאית.
מהו המתכון לעוגיות קרם פטיסייר?

Orr Joffe

29/06/2015

האמפנדס שהכנתי ממש לא הספיק להן 11 דק בתנור.. לפחות 20

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00