דג סלמון צלוי בתנור
על ידי FoodisGood דגים, מנות ראשונות, מתכונים בריאים, מתכונים צמחוניים, עיקריות
דג סלמון ידוע בתכונותיו הבריאות, הוא מתאים מאוד לדיאטה אבל בהחלט מהווה מנה מעולה לכל אוהבי הדגים באשר הם. מתכון מעולה, פשוט וקל לדג סלמון צלוי בתנור עם מצרכים בסיסיים.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
10 דקות
25 דקות
35 דקות
- מנת דג אחת
מצרכים למתכון
נתח פילה סלמון (כ- 200 גרם)
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מיץ מרבע לימון
1/4 כפית מלח גס
מעט פלפל גרוס
טימין (אופציה)
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים בקערה קטנה כף שמן זית, שום ומיץ מרבע לימון.
מרפדים תבנית בנייר אפייה משמנים היטב ב-2 כפות שמן זית ומניחים את הדג במרכזה על צד העור.
מורחים את הדג בתערובת השמן כך שהיא מכסה את כל פני הדג.
מפזרים מעל לדג מלח ופלפל ומעסים מעט.
מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים למשך 20 דקות. מעבירים למצב גריל וצולים עוד 3 דקות נוספות.
מוציאים את הדג ומגישים לצד סלט ירוק.
המצרכים במתכון הם למנת דג אחת, ניתן להכין עד 8 דגים בתבנית אחת.
---
עוד מתכוני סלמון מומלצים:
10 דירוגים וחוות דעת
Love
יצא מושלם כדאי לנסות
שירי
טעים מאוד! תודה :)
תהילה
האם אפשר להכין עם דג שלם ולא חתוך לרצועות?
כמה זמן בתנור אופים דג שלם?
היא-לי
נהדר עשיתי היום
אסתר מור
מדהים
היי אורה,
מצב גריל בתנור הוא מצב צלייה (לא אפייה ולא טורבו).
orah0
מזה מצב גריל?
היי שלי,
את הדג אופים תחילה בחום רגיל ובסיום על גריל, מצב טורבו עלול לייבש את הדג.
שלי
האם לשים התנור בטורבו או בחום עליון תחתון רגיל?
מעולה
מעולה