
איך להכין בצל מקורמל – מתכון בטוח
על ידי FoodisGood ממרחים רטבים וריבות, מתכונים טבעוניים, מתכונים קלים
אנחנו אוהבים בצל מקורמל בקיש, בחביתה ואפילו על הפיצה! אבל איך מכינים בצל מקורמל? כל מה שצריך לדעת כדי להכין בצל מקורמל מעולה בדיוק בצורה ובטעם שאתם אוהבים!
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
15 דקות
1 שעה
1 שעה 15 דקות
- 2 כוסות בצלים מקורמלים
מצרכים למתכון
4 בצלים יפים
2 כפות חמאה / שמן זית
1/4 כוס יין לבן או אדום / ציר מרק עוף
כף סוכר חום
קורט מלח
הוראות הכנה
קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות דקות, או קוצצים לקוביות (לבחירה).
ממיסים את החמאה על המחבת, על אש גבוהה - מוסיפים את קוביות הבצל, מלח וסוכר חום ומערבבים היטב.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך 40-50 דקות, תלוי ברמה שאתם אוהבים.
לאחר 40 דקות - הבצל המקורמל מוכן עם טעם אגוזי נהדר. לאחר 50 דקות - הבצל המקורמל מקבל טעם עמוק יותר עם דגש על טעם הקרמל. מעבר ל-50 דקות, מה טוב, הבצלים מקבלים טעם עמוק עוד יותר.
שימו לב - את הבצלים יש לערבב בכל 5-10 דקות.
כאשר הבצלים מוכנים, מוסיפים 1/4 כוס יין (או ציר מרק עוף), כאשר מתחילות להופיע בועות קטנות החלו לערבב במרץ עד לאידוי הנוזלים.
מורידים את הבצל מהאש ומצננים באופן מוחלט.
אחסון: בצל מקורמל נשאר טרי למשך שבוע ימים במקרר ועד כ-3 חודשים בהקפאה.
אם הגעתם עד לכאן כנראה שאתם ממש אוהבים בצל, יש לנו כמה מתכונים שלא תרצו לפספס:

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
דניאל
האם יש לכסות ?
היי מור,
בישול הבצל ביין אדום או לבן לא כל כך משנה, החשוב הוא שיהיו נוזלים בהם יתבשלו הבצלים.
ניתן לבחור את סוג היין לפי הטעם האהוב יותר, ואפשר אפילו להחליף במים. בתאבון :)
מור
מתי כדאי לבשל ביין אדום ומתי ביין לבן?