FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

איך להכין בצל מקורמל – מתכון בטוח

על ידי FoodisGood  , ,

אנחנו אוהבים בצל מקורמל בקיש, בחביתה ואפילו על הפיצה! אבל איך מכינים בצל מקורמל? כל מה שצריך לדעת כדי להכין בצל מקורמל מעולה בדיוק בצורה ובטעם שאתם אוהבים!

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה

    1 שעה 15 דקות

  • 2 כוסות בצלים מקורמלים

מצרכים למתכון

4 בצלים יפים

2 כפות חמאה / שמן זית

1/4 כוס יין לבן או אדום / ציר מרק עוף

כף סוכר חום

קורט מלח

הוראות הכנה

קולפים ופורסים את הבצל לפרוסות דקות, או קוצצים לקוביות (לבחירה).

ממיסים את החמאה על המחבת, על אש גבוהה - מוסיפים את קוביות הבצל, מלח וסוכר חום ומערבבים היטב.

ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך 40-50 דקות, תלוי ברמה שאתם אוהבים.

לאחר 40 דקות - הבצל המקורמל מוכן עם טעם אגוזי נהדר. לאחר 50 דקות - הבצל המקורמל מקבל טעם עמוק יותר עם דגש על טעם הקרמל. מעבר ל-50 דקות, מה טוב, הבצלים מקבלים טעם עמוק עוד יותר.

שימו לב - את הבצלים יש לערבב בכל 5-10 דקות.

כאשר הבצלים מוכנים, מוסיפים 1/4 כוס יין (או ציר מרק עוף), כאשר מתחילות להופיע בועות קטנות החלו לערבב במרץ עד לאידוי הנוזלים.

מורידים את הבצל מהאש ומצננים באופן מוחלט.

אחסון: בצל מקורמל נשאר טרי למשך שבוע ימים במקרר ועד כ-3 חודשים בהקפאה.

אם הגעתם עד לכאן כנראה שאתם ממש אוהבים בצל, יש לנו כמה מתכונים שלא תרצו לפספס:

וגם - המדריך המלא לגידול בצלק ירוק

3 דירוגים וחוות דעת

דניאל

האם יש לכסות ?

היי מור,
בישול הבצל ביין אדום או לבן לא כל כך משנה, החשוב הוא שיהיו נוזלים בהם יתבשלו הבצלים.
ניתן לבחור את סוג היין לפי הטעם האהוב יותר, ואפשר אפילו להחליף במים. בתאבון 🙂

מור

מתי כדאי לבשל ביין אדום ומתי ביין לבן?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן