
מתכון: סופגניות ביתיות אליפות 😍
על ידי FoodisGood לחם ומאפים, מתכונים לחנוכה
הן מלאות בשמן ואנחנו מתים עליהן! גם אתם לא יכולים לחכות לחנוכה? זה הזמן להכין סופגניות בבית! מתכון מנצח לסופגניות מתוקות מקמח שמרים - אם עד היום חשבתם שסופגניות של בית לא יוצאות יפות, אתם עומדים לשנות את דעתכם.
- זמן עבודה: 2 שעות 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 3 שעות 5 דקות
2 שעות 30 דקות
35 דקות
3 שעות 5 דקות
מצרכים למתכון
600 גרם (4 כוסות) קמח שמרים
2 כפות שמן
3 חלמונים
2 ביצים שלמות
1/2 כפית מלח, שטוחה
4 כפות סוכר
200 מ"ל מים פושרים
שמן קנולה לטיגון עמוק
ריבה / שוקולד
אבקת סוכר
הוראות הכנה
לקערת מיקסר מוסיפים את כל מרכיבי הבצק יחדיו ולשים עם וו לישה במהירות בינונית למשך 6 דקות או עד שמתקבל בצק חלק. בודקים את הבצק ואם הוא דביק מוסיפים עוד קצת קמח.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ממש מעט, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים (מומלץ להניח מתחת לשמיכת פוך) למשך שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבצק תופח ומכפיל את גודלו.
לאחר שבצק הסופגניות תפח, מעבירים אותו למשטח עבודה, עובדים בידיים מקומחות ולשים את הבצד היטב להוצאת כל האוויר, לשים במרץ לפחות 3 דקות ולאחר מכן זורקים את הבצק על השיש 3 פעמים.
מחלקים את הבצק לחתיכות שקולות - לסופגניות גדולות קלאסיות = 60 גרם, לסופגניות קטנות = 35 גרם. ומגלגלים את החתיכות לכדורים יפים.
לפי מספר הסופגניות, חותכים ריבועים מנייר אפייה. על גבי כל ריבוע נייר מניחים סופגנייה 1 (לא חובה). מסדרים את הסופגניות (כאשר נייר האפייה פונה למטה) על גבי תבנית ומניחים לתפיחה במשך חצי שעה
בסיר גדול מחממים שמן עמוק, כאשר השמן מוכן לטיגון מכניסים את הסופגניות עם נייר האפייה, כאשר נייר האפייה הוא הראשון שנכנס לשמן (נייר האפייה מתקלף מעצמו). מוציאים את נייר האפייה ומטגנים כל צד למשך 4 דקות. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג ומצננים.
ממלאים מזרק בריבה ומחדירים לסופגניות. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
אין כמו המאכלים של חנוכה! בזמן שסופגניות שמרים הן המאכל הקלאסי (ואחד הטעימים ביותר) של החג, יש לנו עוד כמה מתכוני חנוכה מעולים:
ואם אתם מחפשים עוד רעיונות לחג הטעים הזה, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> מתכונים לחנוכה

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
יעל
יצאו פשוט מושלמות!!אף אחד לא האמין שאני הכנתי,תודה רבה על מתכון מנצח
בת שבע
שאלה
אם אין לי קמח שמרים מה הכמות של שמרים יבשים ניתן להוסיף (אינסטינט)