עוגת גבינה פירורים מענגת

על ידי מתוק לי  

אני כל-כך אוהבת עוגות גבינה! אם לומר את האמת אני לא יכולה לעמוד בפניהן. את המתכון הזה לעוגת גבינה פירורים שהיא מעדן קיבלתי מחברה טובה, היא הבטיחה לי שזה יהיה המתכון היחידי לעוגת גבינה פירורים שאני אצטרך אי פעם, והיא צדקה!

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 20 דקות

    10 דקות

    30 דקות

  • תבנית קפיצית 24/26 קוטר

מצרכים למתכון

לבסיס

1/2 1 חבילות פתי-בר מפורר

150 גרם חמאה מומסת

לעוגת גבינה

500 גרם שמנת מתוקה

500 גרם גבינה לבנה

פודינג וניל

1/2 1 כוסות סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבסיס

מערבבים את החמאה המומסת עם הפתי-בר, משמנים תבנית קפיצית 24/26 ומסדרים בתחתית התבנית את תערובת הפתי-בר והחמאה. מכניסים את התבנית לתנור על 150 מעלות ל10 דקות.

הכנת המלית

מקציפים שמנת מתוקה, גבינה לבנה, פודינג וניל וסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוציאים את התבנית מהתנור לצינון ומעל לבסיס הפתי-בר מוזגים את המלית, משטחים יפה את החלק העליון ומסדרים את האוכמניות (אפשר להחליף בתותים). מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כל הלילה.

עוגת גבינה היא העוגה הקלאסית ביותר, ואם לומר את האמת אנחנו פשוט מתים עליה! מלבד הגרסה הקרה יש לנו עוד כמה מתכונים מומלצים לעוגות גבינה:

*המתכון המומלץ: מתכון לעוגת גבינה אפויה, קלילה וגבוהה

שתפו את המתכון >>

11 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

23/01/2017

היי טלי,
האם הידקת היטב את הפירורים לתחתית התבנית? חשוב להדק את הפירורים בעזרת כוס.

טלי

21/01/2017

העוגה טעימה מאוד אבל למה הבסיס מתפורר בעת שחותכים את העוגה? עשיתי בדיוק לפי המתכון

foodisgood

05/06/2016

היי אריאלה,
ניתן להשתמש בגבינת מסקרפונה ומעט קליפת לימון תעשה רק טוב לעוגה 🙂

אריאלה

26/05/2016

היי שלומית, התבלבלתי וקניתי גבינת מסקרפונה….אפשר להשתמש במקום גבינה לבנה?
האם מתאים להוסיף קליפה מגורדת מלימון?

foodisgood

16/02/2016

היי אושרת,
גבינה לבנה 9% שומן.

foodisgood

16/02/2016

היי חגית, ההקצפה נעשית רק עד לקבלת תערובת סמיכה ולא יותר.
פעולת ההקצפה לא עוזרת לעוגה להתייצב.
לאחר לילה במקרר המרקם מעולה ולא נוזלי.

שוקי

16/02/2016

טיפ ! אני מכין את עוגת פירורים , הכי אהובה עלי מזה 30 שנה והכי קלה להכנה , ללא אפיה בכלל .
שדרגתי לשמנת רגילה במקום גבינה יוצא מעולה .
יש להמתין לפחות יום במקרר שכל הרטיבות נוזלת למטה . יוצא יותר טעים .
אפשר להוסיף נגיעות פרי .. אננס, תות שדה , אוכמניות …

אשרת

15/02/2016

באיזה גבינה לבנה להשתמש?כמה אחוזי שומן?

חגית

05/12/2015

אשמח לדעת כמה זמן הקצפה בערך צריך להגיע לתערובת אחידה?? חוששת שזה יהיה נוזלי מידי ולא יתקשה כמו שצריך..

foodisgood

20/05/2015

היי שלומית, האוכמניות הן רק לקישוט.
ניתן להכין את העוגה עם או בלי אוכמניות.
בכל מקרה מדובר בכמות קטנה של כמה עשרות אוכמניות.

שלומית

19/05/2015

חסר במתכון כמות של האוכמניות.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00