
קישואים עגולים ממולאים בבורגול ועדשים
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון מנות ראשונות, מתכוני ממולאים, מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, עיקריות
אחת המנות הטעימות והיפות שיש - מתכון לקישואים עגולים ממולאים בתערובת בורגול, עדשים חומות, חמוציות וכל טוב. מנה יפה, טעימה ואפילו טבעונית.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
50 דקות
25 דקות
1 שעה 15 דקות
- כ-10 מנות
מצרכים למתכון
15-20 קישואים עגולים
למילוי בורגול ועדשים
כוס בורגול דק / עבה
כוס עדשים חומות
בצל קצוץ
מלח פלפל לפי הטעם
חופן חמוציות (לא חובה)
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
חופן צנוברים או אגוזים קלויים (לא חובה)
מעט שמן לטיגון
לרוטב
1 רסק עגבניות קטן
3-4 כפות שמן
תבלינים: כורכום, פלפל שחור, א. מרק בצל, רכז רימונים (אם יש)
הוראות הכנה
את הקישואים חותכים למעלה (שומרים את הראש) ומרוקנים את הקישואים מתוכן.
משרים את הבורגול במשך שעה במים חמים, מסננים מנוזלים.
את העדשים משרים במים במשך 30 דקות, מסננים מנוזלים.
מטגנים בצל קצוץ על מחבת, ברגע שהבצל מזהיב מוסיפים לו את הבורגול והעדשים.
מתבלים הכל במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מוסיפים לתערובת הבורגול חמוציות וצנוברים קלויים, מוסיפים גם פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
ממלאים את הקישואים העגולים במלית הבורגול עד הסוף ומסדרים בתבנית בתבנית אפייה.
מכינים את הרוטב: בסיר בינוני מטגנים רסק עגבניות עם שמן ותבלינים. מערבבים היטב, מוסיפים מים לדילול הרוטב ומסירים מהאש.
שופכים את רוטב העגבניות על הקישואים הממולאים שבתבנית.
מכסים את בתנית הקישואים בנייר כסף ומכניסים לתנור חם על 200 מעלות למשך 15 דקות.
מורידים טמפ' ל-170 מעלות ל חצי שעה נוספת.
מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל למשך 10 דקות צלייה עד שמשחים.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
מומלץ >> 3 מתכוני ממולאים שאף פעם לא מאכזבים
אוהבים בורגול? אל תפספסו:
מבשלים בריא בעזרת המדריכים הבאים:

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
יפתח
איך מרוקנים את התוכן של הקישואים? יש איזה כלי בשביל זה?
היי מיה,
בהחלט ניתן ואף כדאי להכין מראש.
לילה במקרר יעשה רק טוב לתבשיל :)
מיה
נראה נפלא!
האם ניתן להכין מראש?
ליאת
כמה מים צריך להוסיף לרוטב?
נראה מתכון נהדר ואני מאמצת אותו לשבת :-)
עצמונה
האם ניתן להקפיא את הקישואים הממולאים, להפשיר ולבשל עם הרוטב.
היי הדר,
בהחלט ניתן להכין את המתכון עם קישואים ארוכים.
הדר
אפשר לעשות עם קישואים ארוכים?
דויד כץ
קל להכנה . יוצא המון מילוי, אפשר לחצי כמות או לאכול את המילוי בנפרד כתוספת לכל דבר.
ענבל
מה יכול להחליף את רכז רימונים?
היי מרים, התהליך הוא שונה.
כנסי לכתבה הבאה : איך להכין קינואה
כאן תוכלי לקרוא על אופן הכנה ולקבל מתכונים מתאימים :)
מרים
היי נשמע מדליק אך האם ניתן להחליף את הבורגול בקינואה?היות ואני רגישה לגולטן
היי נילי, את תוכן הקישואים ניתן להוסיף לקציצות נהדרות, פשטידות, מרק טחון לילדים וכד'..
נסי את המתכון הבא: פשטידות קישואים אישיות
נילי
מה מומלץ לעשות עם התוכן של הקישואים שרוקנו? לשים במרק ירקות?