מתכון לעוגת גבינה אפויה פשוטה וטעימה

על ידי מתוק לי  

עוגות גבינה זה ההתמכרות שלי, אני מכינה אותן כל שבוע והן מצליחות להפתיע אותי בכל פעם מחדש. החלטתי לשתף במתכון פשוט וקל לעוגת גבינה טעימה, גבוהה ואוורירית שאף פעם לא מאכזבת.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה 15 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • תבנית 24\26 קוטר

מצרכים למתכון

לתחתית

85 גרם חמאה מומסת

140 גרם עוגיות פתי בר מפוררות

1 כף סוכר

לעוגת גבינה

6 ביצים

1/2 כוס סוכר

2 גביעי גבינה לבנה 5 אחוז

חבילת שמנת חמוצה

1 סוכר וניל

5 כפות קורנפלור

גרידה מ-רבע לימון

סירופ שוקולד ואבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה

הכנת התחתית

במחבת בינונית ממיסים את החמאה, מוסיפים למחבת פתי בר וסוכר כך שהפירורים רטובים באופן שווה.

משמנים את התבנית ומהדקים את תערובת הפירורים חזק לתחתית התבנית. אופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.

הכנת העוגה

מפרידים את החלמונים והחלבונים ל-2 קערות נפרדות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציב.

לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות (5% + שמנת חמוצה). מוסיפים לקערה גם סוכר וניל, גרידת לימון וקורנפלור.

מאחדים את 2 הקערות על-ידי הוספת הקצף לקערת הגבינות - מוסיפים כל פעם קצת קצף ומאחדים בתנועות קיפול.

מעבירים לתבנית מעל לשכבת הפתי-בר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 למשך 50 דקות.

חשוב! כשהעוגה מוכנה מכבים את התנור ומשאירים אותה לחצי שעה נוספת בתוך התנור.

עוגת גבינה היא העוגה הקלאסית ביותר, ואם לומר את האמת אנחנו פשוט מתים עליה! מלבד הגרסה האפויה יש לנו עוד כמה מתכונים מומלצים לעוגות גבינה:

*המתכון המומלץ: מתכון לעוגת גבינה אפויה, קלילה וגבוהה

שתפו את המתכון >>

5 דירוגים וחוות דעת

ססיל

10/11/2016

עוגה מעולה.

sssh

17/06/2015

האם יש תחתית לעוגה ?

לימור

26/05/2015

ועוד שאלה בבקשה – בתמונה יש לעוגה תחתית.
אפשר לקבל מתכון לבצק?
תודה

לימור

26/05/2015

שלום רב
1. האם צריך לסנן את הגבינות?
2. אם אופים בתבנית 24 – צריך לרפד את דפנות התבנית בנייר אפייה (כדי ליצור הגבהה)?
תודה

hhamira

17/01/2015

עוגה מעולה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00