
מתכון לעוגת גבינה אפויה פשוטה וטעימה
עוגות גבינה זה ההתמכרות שלי, אני מכינה אותן כל שבוע והן מצליחות להפתיע אותי בכל פעם מחדש. החלטתי לשתף במתכון פשוט וקל לעוגת גבינה טעימה, גבוהה ואוורירית שאף פעם לא מאכזבת.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
-
15 דקות
1 שעה 15 דקות
1 שעה 30 דקות
- תבנית 24\26 קוטר
הוראות הכנה
הכנת התחתית
במחבת בינונית ממיסים את החמאה, מוסיפים למחבת פתי בר וסוכר כך שהפירורים רטובים באופן שווה.
משמנים את התבנית ומהדקים את תערובת הפירורים חזק לתחתית התבנית. אופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.
הכנת העוגה
מפרידים את החלמונים והחלבונים ל-2 קערות נפרדות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציב.
לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות (5% + שמנת חמוצה). מוסיפים לקערה גם סוכר וניל, גרידת לימון וקורנפלור.
מאחדים את 2 הקערות על-ידי הוספת הקצף לקערת הגבינות - מוסיפים כל פעם קצת קצף ומאחדים בתנועות קיפול.
מעבירים לתבנית מעל לשכבת הפתי-בר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 למשך 50 דקות.
חשוב! כשהעוגה מוכנה מכבים את התנור ומשאירים אותה לחצי שעה נוספת בתוך התנור.
עוגת גבינה היא העוגה הקלאסית ביותר, ואם לומר את האמת אנחנו פשוט מתים עליה! מלבד הגרסה האפויה יש לנו עוד כמה מתכונים מומלצים לעוגות גבינה:
- עוגת גבינה פירורים מדהימה
- עוגת גבינה לוטוס מקורית
- עוגת גבינה בחושה וזריזה
- עוגת ביסקוויטים גבינה נהדרת
*המתכון המומלץ: מתכון לעוגת גבינה אפויה, קלילה וגבוהה
שיתוף >>
5 דירוגים וחוות דעת
ססיל
10/11/2016
עוגה מעולה.
sssh
17/06/2015
האם יש תחתית לעוגה ?
לימור
26/05/2015
ועוד שאלה בבקשה – בתמונה יש לעוגה תחתית.
אפשר לקבל מתכון לבצק?
תודה
לימור
26/05/2015
שלום רב
1. האם צריך לסנן את הגבינות?
2. אם אופים בתבנית 24 – צריך לרפד את דפנות התבנית בנייר אפייה (כדי ליצור הגבהה)?
תודה
hhamira
17/01/2015
עוגה מעולה.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!