קציצות בורגול מטוגנות (צמחוני)

על ידי המטבח של שרית  

אלתור של הרגע האחרון הוביל למתכון יוצא מן הכלל לקציצות בורגול מטוגנות שנחטפות בשנייה שיוצאות מהמחבת. אני ממליצה מניסיון שלי להכין כמות גדולה של קציצות מראש פשוט כיוון שההכנה לוקחת זמן והקציצות נגמרות מהר מאוד.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 30 דקות

    1 שעה

    1 שעה 30 דקות

  • כ-10 קציצות בורגול

מצרכים למתכון

לבורגול מתובל

כוס בורגול

כוס מים רותחים

חצי בצל קצוץ

רצועות גזר דקות

2 שיני שום כתושות

1.5 כוסות מים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

לקציצות

1 ביצה

2 כפות קמח

2 כפות פרורי לחם

הוראות הכנה

את הבורגול משרים ב-2 כוסות מים רותחים למשך 20 דקות. מעבירים את הבורגול למסננת וסוחטים את הנוזלים.

מחממים שמן בסיר ומטגנים קוביות בצל, גזר ושום. מטנים עד שהבצל מתרכך תוך ערבוב מידי פעם.

מוסיפים לסיר את הבורגול ומטגנים 5 דקות.

מוסיפים לסיר כוס וחצי מים, מלח ותבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות עם מכסה עד שהמים מתאדים לגמרי.

מצננים את הבורגול לחלוטין ומערבבים היטב עם שאר מצרכי הקציצות.

מטגנים במחבת עם שמן עמוק עד להשחמת שני הצדדים.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

שרה

01/06/2017

יצאו קציצות טעימות!!
ממליצה לנסות להכין, לא הרבה עבודה בכלל ויוצאת כמות שתספיק לכווולם
אני הכנתי עם בורגול עבה כי לא רשום איזה סוג להשתמש ויצא מעולה !

סופי

17/07/2016

זו כמות לכ 20 קציצות! עשיתי כמות כפולה יצאו לי יותר מ 50 🙁

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00