עוגת שוקולינה • שוקולד וגבינה בטעם של פעם

על ידי FoodisGood  

עוגת שוקולד אפויה עם שכבת גבינה קרה ואיך לא - ציפוי שוקולד מרנין.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 20 דקות

    30 דקות

    50 דקות

  • תבנית 24

מצרכים למתכון

לשוקולד

3 ביצים

1/4 כוס סוכר

כף תמצית וניל

200 ג' שוקולד מריר מומס

150 גר' חמאה / מחמאה

1/4 כוס קמח תופח

לגבינה

1 שמנת מתוקה

2/3 כוס חלב

קית אינסטנט פודינג וניל

3 כפות סוכר

גביע גבינה לבנה 250 גרם

לציפוי שוקולד

150 גרם שוקולד מריר

גביע שמנת מתוקה

כפית גרידת לימון (לא חובה אבל מאוד מוסיף)

הוראות הכנה

הכנת עוגת השוקולד

בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר.

מוסיפים את שאר המצרכים לפי הסדר כשהקמח נכנס אחרון ומערבבים לבלילה אחידה.

יוצקים את בלילת העוגה לתבנית 24 משומנת קלות.

אופים את העוגה בתנור חם על 180 מעלות כ-30 דקות, קיסם יוצא לח, זה בסדר.

מכניסים את העוגה לצינון במקרר (חצי שעה לפחות).

הכנת שכבת הגבינה

מקציפים שמנת מתוקה עם חלב, פודינג וניל וסוכר עד לקבלת קצפת תפוחה.

מוסיפים את הגבינה ומערבבים לתוך הבלילה.

יוצקים את בלילת הגבינה על גבי העוגה ומכניסים למקרר לכשעה.

הכנת ציפוי שוקולד

ממיסים את השמנת במיקרוגל למשך דקה - דקה וחצי.

שוברים לתוך השמנת את קוביות השוקולד ומשהים לכ-5 דקות.

מוסיפים את גרידת הלימון.

מערבבים היטב עד לקבלת בלילה מבריקה ואחידה ויוצקים על גבי העוגה.

מעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות (עדיף לילה שלם).

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00