מרק ארטישוק ירושלמי • מתכון קל ובריא
על ידי FoodisGood מרקים, מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים
מרק ארטישוק ירושלמי רך ומפנק, טעים גם בימים הקרים והחמים. מתכון פשוט להכנת מרק מעולה, מתאים לארוחת ביניים מפנקת בהחלט, פשוט להכין, לארוז וליהנות למשך זמן.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
15 דקות
50 דקות
1 שעה 5 דקות
מצרכים למתכון
2 כפות שמן
1 כוס בצל קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 שיני שום גדולות קצוצות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך
4 כוסות מים רותחים
1 כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה
מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את הבצל והסלרי עד להתרככות במשך 2 דקות. מוסיפים את השום, מטגנים במשך דקה נוספת ומפזרים מלח מעל.
מוסיפים את הארטישוק ומרק העוף לסיר ומביאים לרתיחה.
מפחיתים את הלהבה לנמוכה, מכסים ומבשלים למשך 50 דקות, עד שהארטישוקים מתחילים להישבר.
מכניסים את הכל לתוך מעבד מזון חשמלי או משתמשים בידני ומערבלים עד לקבלת מרקם רך.
במידה ומשתמשים במערבל מזון חשמלי, ממלאים את מיכל המערבל עד לשליש הקיבולת בכל פעם ומחזיקים את המכסה תוך כדי ערבוב. לחלופין, אתה יכול לדחוף את המרק דרך הסורג הטוב ביותר על טחנת מזון, או לדחוף אותו דרך מסננת חסון. מוסיפים מלח לפי הטעם.
כאשר המרק מוכן ומקבל מרקם שדומה לפירה, מפזרים מלח פלפל לפי הטעם ומגישים.
מרק ארטישוק ירושלמי הוא בין המרקים הכי בריאים שיש, הנה עוד כמה המלצות למרקים בריאים ומעולים לחורף:
ואם אתם ממש אוהבים מרקים, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> מתכוני מרקים מכל הסוגים