
דג מרוקאי חריף בתנור • מתכון מנצח
על ידי FoodisGood דגים, מתכונים קלים, עיקריות
מתכון פשוט וקל להכנת דג מרוקאי חריף מסורתי טעים במיוחד, מעולה כמנת פתיחה לארוחות שישי או כמנה עיקרית מושלמת להגשה לאורחים. דג מרוקאי מעולה בתנור, בתוספת חריפות מתקתקה.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
15 דקות
1 שעה
1 שעה 15 דקות
- 4 סועדים
מצרכים למתכון
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
3 עגבניות חתוכות
6 פילה דג אמנון
2 כפות פפריקה
1 כף אבקת מרק עוף
1 פלפל אדום חריף קצוץ (או יותר לאוהבי החריף)
מלח פלפל לפי טעם
¼ כוס שמן זית
1 כוס מים
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה
מחממים תנור מראש ל-95 מעלות.
מסדרים על תחתית תבנית אפייה עמוקה רצועות פלפל אדום ועגבניות חתוכות בשכבה אחידה ומניחים מעל את פרוסות פילה האמנון.
מערבבים בקערה נפרדת את הפפריקה, אבקת מרק עוף, פלפל חריף, מלח, פלפל, שמן זית ומים עד לתערובת אחידה.
שופכים את התערובת מעל פילה הדג באופן שווה ומפזרים מעל פטרוזיליה.
מכסים את תבנית האפייה בנייר כסף, מכניסים לתנור למשך שעה ואופים עד להתרככות הדג והירקות.
המטבח המרוקאי מלא במנות מעניינות שאנחנו ממש אוהבים, הנה כמה מהמתכונים המובילים:
- סלט גזר מרוקאי - סלט גזר מבושל ברוטב פיקנטי
- מרק חרירה מרוקאי - מרק עדשים צמחוני על המון דברים טובים
- סלט חצילים מרוקאי - חצילים מטוגנים עם רוטב עגנביות
- לחם פרנה - לחם מרוקאי אוורירי שהכי מתאים לטבילה ברוטב
- מחמאר - פשטידת ירוקת מרוקאית
מגוון מתכוני דגים תמצאו כאן >> מתכוני דגים מכל הסוגים
שרה
מתכון מנצח! תודה
עידית רחמים
דג מרוקאי נפלא, מכינה בכל שבת!!