Refresh

This website www.foodisgood.co.il/shabbat-recipes/turkish-meat-borax/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בורקס בשר טורקי מבצק עלים (מושלם לשבת)

יש לנו מתכון מצוין לשבת 🙋‍♀️ המאפה הזה, במקור מטורקיה, הוא מאפה טעים בשכבות של בצק, בשר וטחינה, כמו בורקס בשר שאנחנו מכירים – רק שאת המאפה הזה מכינים בשכבות, מה שנותן לו מרקם מיוחד והופך אותו למאפה קצת שונה מהרגיל. המתכון מקורי ומאוד מוצלח, כדאי לנסות לשבת הקרובה!
  • 📌 מחפשים את המתכון הקלאסי? הנה הוא כאן >> בורקס בשר

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית או מרובעת גדולה

מצרכים:

לבורקס:

  • 400 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

לבצק:

  • 1 חבילת בצק עלים מופשר לילה במקרר
  • 100 גר' מרגרינה מומסת
  • 2 כפות טחינה גולמית

מעל:

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית מים
  • 1/8 כפית כורכום
  • שומשום לבן ושחור

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בטיגון של הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא הופך שקוף ואז מוסיפים בשר טחון ומערבבים עד שהנוזלים מתאדים, בערך 6 דקות טיגון. מוסיפים מלח ופלפל, פפריקה ופטרוזיליה, מטגנים עוד דקה ומניחים לתערובת להתקרר.
  2. בקערה קטנה מערבבים טחינה ומרגרינה מומסת לאיחוד.
  3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים בגודל התבנית, משמנים תבנית ומניחים את החלק הראשון בתחתית התבנית, מעליו מורחים ככף מרוטב הטחינה ומפזרים חצי מכמות הבשר באופן שווה.
    מניחים עוד שכבת בצק, רוטב טחינה ובשר ומסיימים בשכבה נוספת של בצק.
  4. טורפים היטב חלמון ביצה עם כורכום ומים, מורחים את הבצק בחלמון הביצה ומפזרים המון שומשום לבן ושחור.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-30 דקות, או עד הזהבה. כשהבורקס מוכן מכסים במגבת נקייה ומניחים לו למשך 30 דקות, ורק אז מגישים.
    בתיאבון 😋👌👍

מה מתאים להגשת הבורקס?

מתכננים להגיש את הבורקס לארוחת שבת חגיגית? שלבו אותו עם המנות הבאות:

עוד מאפי בשר מומלצים לשבת:

צריכים עוד רעיונות למנות עיקריות עם בשר טחון? הנה 3 מאפים מומלצים מאוד:

דילוג לתוכן