FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק שעועית חורפי ומושלם

אם אתם מחפשים את המתכון למרק החורפי המושלם – הוא נמצא ממש כאן! המרק הזה סופר בריא, בסגנון ים תיכוני, הוא קל להכנה ולא משלב מרכיבים מיוחדים או שלבים מסובכים. המרק עושה שימוש בשעועית לבנה בשימורים ולכן מוכן בתוך חצי שעה בלבד.

זמן עבודה: 15 דקות | זמן בישול: 30 דקות | סיר מרק גדול

מצרכים:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול – קצוץ
  • 2 שיני שום – כתושות
  • 2-3 גזרים גדולים – פרוסים
  • 2-3 גבעולי סלרי – פרוסים
  • 6 כוסות מים רותחים + כף
  • גדושה אבקת מרק עוף
  • 1 כפית תבלין טימין מיובש
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כ-400 גרם שעועית לבנה בפחית שימורים – פחית אחת גדולה (או 2 קטנות)
  • לשדרוג והגשה, לא חובה אבל כדאי להוסיף: חופן עלי בייבי תרד טריים, חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה, חופן גבינת פרמז'ן

הוראות הכנה:

  1. בסיר מרק גדול מחממים זית על אש בינונית גבוהה. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף (3-5 דקות).
  2. מוסיפים שום, גזר, סלרי, טימין, מלח ופלפל ומבשלים עוד 2-3 דקות.
  3. מוסיפים מים רותחים מעורבבים עם אבקת מרק ואת השעועית, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות לאיחוד טעמים.
  4. כשהמרק מוכן מוסיפים פנימה תרד וממשיכים לבשל עד שהתרד מתרכך, כ-2 דקות
    מסירים מהאש, מפזרים פטרוזיליה טרייה וגבינת פרמזן מגוררת, אם רוצים. מגישים חם.
    בתאבון!

עוד מתכוני מרקים חורפיים נהדרים:

  1. מרק עדשים ירוקות מנצח
  2. מרק עדשים כתומות • מתכון קל
  3. מרק אפונה יבשה עם סלרי וירקות

הערות, טיפים ושדרוגים למרק שעועית לבנה מושלם

  • יש לאחסן את המרק בכלי אטום, הוא יחזיר 4-5 ימים במקרר.
  • ניתן גם להקפיא את המרק למשך 3 חודשים, מפשירים למשך הלילה במקרר.
  • בתוך כחצי שעה של בישול המרק מוכן להגשה, חשוב לזכור שכאשר השעועית יושבת יותר זמן במרק, המרק יסמיך, אך תמיד אפשר להוסיף עוד מים אם הוא נהיה סמיך מדי.
  • אם המרק לא מספיק סמיך לטעמכם אפשר להוסיף עוד חצי פחית שעועית לבנה לאחר שטוחנים אותה בבלנדר מוט.
  • אם אתם לא רוצים להשתמש בשעועית משימורים, אפשר גם להשתמש בשעועית יבשה, אבל מומלץ להרתיח אותה בנפרד עד לריכוך ורק לאחר מכן להוסיף אותה למרק.
  • לקבלת התוצאה הטובה ביותר כדאי להשתמש בכל מרכיבי המתכון, עם זאת, ניתן להשמיט ירקות שחסרים או להוסיף ירקות שאוהבים.

עוד מתכוני שעועית לבנה מעולים

דילוג לתוכן