הנה רעיון למרק ביתי קל להכנה, טעים ומזין שמתאים לארוחת ערב משפחתית ביום קריר – מרק בטטה מוקרם עשיר בטעם ובמרקם סמיך וחלק. המרק הזה קצת מתוק וקצת מלוח, מצוין להגשה עם לחם טרי.
*שימו לב: יש לנו גם מתכון למרק בטטה קלאסי ללא הקרמה, למתכון >> מרק בטטה
זמן עבודה: 15 דקות | 3-4 סועדים
מצרכים:
- 2 כפות שמן
- 4 בטטות גדולות – קלופות וחתוכות לקוביות
- בצל בינוני – קצוץ
- 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית תבלין אורגנו מיובש
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כוסות מים רותחים
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
- בסיר המרק מחממים שמן ובו מטגנים את קוביות הבטטה עם בצל כ-2 דקות.
- מוסיפים לסיר סלרי, שום ותבלינים ומטגנים יחד עוד דקה.
- מוסיפים לסיר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעה.
- כשהבטטה רכה (בודקים עם מזלג) מוסיפים שמנת מתוקה וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט.
- כעת טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך, וגם – מתקנים את סמיכות המרק ע"י הוספה של מים במידת הצורך.
לחמים מומלצים להגשה עם המרק:
הערות, טיפים והמלצות למרק בטטה מוקרם:
- למרקם במרקם מוקרם יותר ניתן להגיש את המרק עם כף שמנת חמוצה ולערבב היטב.
- אם המרק נראה לכם דליל מידי יש להמשך ולבשל אותו ללא מכסה על להבה נמוכה למשך 10-15 דקות, עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצויה.
- תוספות אפשריות להעשרת המרק: למרק ניתן להוסיף אגוזים לפני הטחינה (למשל אגוזי מלך) או זרעים בהגשה (למשל גרעיני דלעת קלויים).
- כדי להפוך את המרק לקצת יותר בריא, מבלי לוותר על הטעם – החליפו את השמנת המתוקה בשמנת לבישול באחוזי שומן נמוכים או החליפו בקרם קוקוס (יתאים גם למרק טבעוני מוקרם).
- למרק בחריפות מעודנת הוסיפו למרק 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד.