FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מרק בטטה מוקרם, עשיר ומושלם

הנה רעיון למרק ביתי קל להכנה, טעים ומזין שמתאים לארוחת ערב משפחתית ביום קריר – מרק בטטה מוקרם עשיר בטעם ובמרקם סמיך וחלק. המרק הזה קצת מתוק וקצת מלוח, מצוין להגשה עם לחם טרי.

*שימו לב: יש לנו גם מתכון למרק בטטה קלאסי ללא הקרמה, למתכון >> מרק בטטה

זמן עבודה: 15 דקות | 3-4 סועדים

מצרכים:

  • 2 כפות שמן
  • 4 בטטות גדולות – קלופות וחתוכות לקוביות
  • בצל בינוני – קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית תבלין אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

  1. בסיר המרק מחממים שמן ובו מטגנים את קוביות הבטטה עם בצל כ-2 דקות.
  2. מוסיפים לסיר סלרי, שום ותבלינים ומטגנים יחד עוד דקה.
  3. מוסיפים לסיר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעה.
  4. כשהבטטה רכה (בודקים עם מזלג) מוסיפים שמנת מתוקה וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט.
  5. כעת טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך, וגם – מתקנים את סמיכות המרק ע"י הוספה של מים במידת הצורך.

לחמים מומלצים להגשה עם המרק:

הערות, טיפים והמלצות למרק בטטה מוקרם:

  • למרקם במרקם מוקרם יותר ניתן להגיש את המרק עם כף שמנת חמוצה ולערבב היטב.
  • אם המרק נראה לכם דליל מידי יש להמשך ולבשל אותו ללא מכסה על להבה נמוכה למשך 10-15 דקות, עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצויה.
  • תוספות אפשריות להעשרת המרק: למרק ניתן להוסיף אגוזים לפני הטחינה (למשל אגוזי מלך) או זרעים בהגשה (למשל גרעיני דלעת קלויים).
  • כדי להפוך את המרק לקצת יותר בריא, מבלי לוותר על הטעם – החליפו את השמנת המתוקה בשמנת לבישול באחוזי שומן נמוכים או החליפו בקרם קוקוס (יתאים גם למרק טבעוני מוקרם).
  • למרק בחריפות מעודנת הוסיפו למרק 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד.

עוד מרקים מוקרמים שאנחנו אוהבים:

דילוג לתוכן