פשטידות לפסח: פטריות, תירס וגם פשטידת מצות

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

פשטידה היא פשוט פתרון נפלא לארוחת ערב זריזה, כזאת שאף ילד לא מתלונן עליה ובדרך כלל מצריכה מאיתנו קערה וכף כדי לסגור סיפור. איפה שהוא, בסביבות היום השלישי של חול המועד, הרעיונות לארוחת ערב מתחילים להיגמר – הנה 3 פשטידות לפסח שיפתרו את הבעיה.

פשטידת פטריות כשרה לפסח

פשטידת פטריות כשרה לפסח

פשטידת פטריות כשרה לפסח

מתכון זריז לפשטידת פטריות פשוטה שמכינים ממש בקלות. הפשטידה לא גבוהה במיוחד אבל בהחלט קלה וטעימה. מתאימה מאוד גם לילדים, ניתן לאפות בתבניות פאי אישיות, אינגליש קייק או בתבנית 24.

מצרכים למתכון

  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח מצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 קופסת שימורים: פטריות חתוכות / תירס (לפי הטעם)
  • 1.5 גביעי גבינת קוטג’ / גבינה לבנה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • ניתן להוסיף גבינות מלוחות שאוהבים או מה שיש במקרר

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הפשטידה היטב.
  2. משמנים תבניות אישיות או תבנית 24 (אפשר גם להכין באינגליש קייק).
  3. יוצקים את בלילת הפשטידה לתבנית ואופים בתנור חם על 180 מעלות כ-35 דקות.
  4. הפשטידה מוכנה, מצננים אותה לטמפרטורת החדר ורק לאחר מכן פורסים, כדי לשמור על הפשטידה יציבה.



עוד מתכונים מומלצים לפסח:

פשטידת מצות נהדרת לילדים

פשטידת מצות לפסח

פשטידת מצות לפסח

אם אין לכם רעיון מה להכין עם כל המצות של פסח – הנה רעיון קל ומעולה. פשטידת מצות שמכינים בצ’יק, במינימום עבודה. והילדים? הם ממש אוהבים. ניתן להכין פשטידה מלוחה או מתוקה.

מצרכים:

  • 8 מצות
  • 200 גרם גבינה מלוחה מגוררת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית
  • פלפל שחור גרוס
  • 2.5 כפות קמח מצה
  • 2 כפות שמן
  • עוד חופן גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל לפשטידה

אופן הכנה:

  1. תחילה מרטיבים היטב את המצות במים ועורמים בין 2 מגבות, משהים ל-20 דקות, עד לריכוך.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הפשטידה, מלבד המצות.
  3. שוברים את המצות הרכות לתוך קערת תערובת הפשטידה ומערבבים היטב.
  4. משמנים תבנית פשטידה גדולה, או 2 תבניות אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את תערובת הפשטידה.
  5. מפזרים גבינה צהובה מגוררת באופן אחיד מעל לתערובת.
  6. אופים את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות 30-40 דקות, עד להזהבה די אחידה מלמעלה.
  7. לאחר האפייה מוציאים את הפשטידה מהתנור ומצננים לפחות חצי שעה.



פשטידת תירס לפסח בקלי קלות

פשטידת תירס כשרה לפסח

פשטידת תירס כשרה לפסח

10 דקות על השעון והפשטידה נכנסת לתנור – מתכון מעולה לפשטידת תירס חלבית עם גבינות וקמח מצה. מתאימה מאוד לארוחת בוקר או ערב בימי חול המועד של פסח. ניתן להכין בלי קמח בכלל.

מצרכים:

  • 1/2 גביע קוטג’ 9%
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 100 גרם גבינה מלוחה קשה מפוררת (בולגרית / גבינת חמד / צפתית)
  • 2 כפות גבינה לבנה
  • 2 כוסות גרגירי תירס
  • 2 כפות קמח תירס או קמח מצה
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • 3 ביצים

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הפשטידה היטב.
  2. משמנים תבנית מרובעת בינונית או 2 תבניות אינגליש קייק.
  3. יוצקים את בלילת הפשטידה לתבנית ואופים בתנור חם על 180 מעלות כ-35 דקות.
  4. מצננים את הפשטידה לטמפרטורת החדר ומגישים לצד סלט טרי.

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. נעמה :

    מתכון פשוט ומעולה!
    ממצילצה בחום 🙂

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *